(FOTO) NEVJEROVATNE I INSPIRATIVNE DAME: Četiri dame dale su odgovore na pitanja “Kako dalje?”

Jedno od dva posljednja predavanja ovogodišnjeg Festivala savremene žene 2018. u Tuzli održale su tri nevjerovatne dame sa tri očaravajuće životne i poslovne priče kojima su nastojale motivisati sve koji su prisustvovali predavanju da se pokrenu i da shvate da oni mogu sve. Ona četvrta koja je moderirala cijeli panel je također neko ko svojim iskustvom može itekako da nauči mnoge generacije.

One su EMINA ABARAHAMSDOTTER, Proffs Consulting&Training, EMINA GANIĆ, Sarajevska Filmska Akademija i VILDANA SELIMBEGOVIĆ, Oslobođenje, a moderator panela je bila KLELIJA BALTA, BATA Institute for accreditation.

Za ovo predavanje vladalo je nevjerovatno interesovanje, jer sama pomisao da su njih četiri sa toliko životnog iskustva i sa toliko bogatim biografijama – ostavlja bez daha.

Kristalna dvorana Hotela Tuzla svakog časa se punila, a svoje mjesto u publici je pronašao i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

“Jako mi je žao što nisam mogla prisustvovati cijelom festivalu, jer sam čula toliko pozitivnih komentara stvari. Prije svega, toliko je energije koju sam zatekla, žene koje su nasmijane, koje su čule neke zabavne stvari, neke motivirajuće priče, neke stvari koje su im bile korisne informacije. Tako da, smatram da je ovo jedna fantastična ideja koja je trebala našem društvu”, rekla je o Festivalu direktorica Sarajevske filmske akademije, nevjerovatna mlada žena, Emina Ganić.




Onu tezu koju su mnogi učesnici spominjali tokom trajanja Festivala, a to je nedostatak vremena ili bogati sadržaj od kojih ne znate koji da izaberete, potvrdila je i urednica Oslobođenja, Vildana Selimbegović.

“Ovdje je bilo samo višak događaja, jer je toliko toga da ne znate gdje ćete, a sve se istovremeno dešava. Možda će ljudi ostati uskraćeni za nešto, ali su organizatori obuhvatili svaki segment svake profesije. Zato se ja nadam da će ovaj događaj biti i iduće godine i da će potrajati, te da će postati jedan normalan, važan događaj na kojem ćemo slaviti ženu”, rekla nam je Selimbegović.

Svakako smo ponosni što su ove divne dame bile dio našeg događaja koji će se, sudeći po ovim reakcijama, još dugo prepričavati i narednih godina željno iščekivati.

The post (FOTO) NEVJEROVATNE I INSPIRATIVNE DAME: Četiri dame dale su odgovore na pitanja “Kako dalje?” appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]