(FOTO) KANTONALNO TAKMIČENJE IZ HEMIJE: Zelinja D. bila domaćin učenicima osnovnih škola TK

Ovog vikenda je u organizaciji Pedagoškog zavoda TK održano takmičenje učenika osnovnih škola TK iz predmeta hemija. Domaćin takmičenja je bila  JU Osnovna škola ,, Musa Ćazim Ćatić,, iz Zelinje Donje kod Gradačca, a takmičenju je pristupilo  55 učenika iz 36 škola sa TK, učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na općinskim takmičenjima. Takmičenju je prethodio primjeren kulturno –zabavni program  a poslije vremena predviđenog za test takmičenja, sedmočlana komisija ,koju su činili nastavnici iz predmeta hemija sa TK, je proglasila najbolje učenike a to su:
1.mjesto Antunović Martina  JU OŠ ,, Sjenjak ,, Tuzla
2.mjesto Petrović Lana  JU OŠ ,,Sjenjak ,, Tuzla
3.mjesto  Zahirović Dženana  JU OŠ ,,Rapatnica ,, Rapatnica
4. mjesto  Muhedinović Amina  JU OŠ ,,Rapatnica,, Rapatnica
5. mjesto  Mahmutović Aldijana  JU OŠ ,,Podorašje,, Srebrenik
5. mjesto  Kovačević Faruk  JU OŠ ,,Puračić,, Lukavac





Tokom proglašenja pobjednika i direktorica škole Sinanović Ervada i Stručni savjetnik za obrazovanje Pedagoškog zavoda Tuzla, Selimović Mehdin su istakli zadovoljstvo dobrom organizacijom i tokom takmičenja i izrekli pohvale domaćinu OŠ Zelinja Donja. Pored ovih učenika koji idu na Federalno takmičenje, pohvale su dobili svi učenici i njihovi nastavnici za učešće na ovom takmičenju.
 
Piše  Suad Krajnović

The post (FOTO) KANTONALNO TAKMIČENJE IZ HEMIJE: Zelinja D. bila domaćin učenicima osnovnih škola TK appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]