Emiri Bašić kćerka “nestala” i prije četiri godine!?

Sarajevska policija i danas je intenzivno tragala za 12-godišnjom Enisom Bašić iz Sarajeva, čiji je nestanak prijavila njena majka Emira 17. novembra ove godine.

U policiji ističu da se sve dostupne informacije provjeravaju, ali da djevojčici još nema traga. Navodno je raspisana i potjernica za jednom osobom, ali o tome još nema zvanične potvrde.

Naime, Emira Bašić je za bh. medije izjavila da su 12-godišnjakinju odveli muškarac i žena koji su došli pred njenu kuće i odvezli kćerku Enisu u autu.​ One su se, tvrdi ona, spremale za put u Njemačku.

​Emira Bašić je kazala i to da je čovjek koji je odveo njenu kćerku poznat policiji od ranije.

NEstala Enisa Bašić

“On je poznat u policiji, njima je poznato da taj čovjek nije dobar a ni ta žena”, tvrdi Emira.​

Ipak, ovih dana na društvenim se mrežama pojavila i priča da je upravo Emira ta koja je ispratila kćerku iz njihove kuće, a sve u cilju njene udaje za muškarca za kojeg sad tvrdi da je njenu kćerku oteo?!

Emira kada je prijavila nestanak kćerke Zejne (Foto: Dnevni avaz)

​Na Facebooku se pojavila navodna prepiska Emire Bašić i izvjesne Sebine, koja je pregovarala oko udaje, obećavajući Emiri da će dobiti stan u blizini kćerke, piše Oslobođenje.

Ime i prezime Emire Bašić pojavilo se u medijima i prije nekoliko godina. Razlog je bio isti. Nestanak kćerke po imenu Zejna Nour. Emira je tada, u januaru 2014. godine, pričala da je iz porodične kuće u naselju Reljevo pobjegla njena tada 15-godišnja kćerka Zejna. Ona je tada kazala da se njena maloljetna kćerka uputila u nepoznatom pravcu sa 36-godišnjim muškarcem Almirom Alićem i to nakon porodične svađe. Nekoliko mjeseci poslije Zejna i Almir su pronađeni u vozu u Bosanskom Brod​u.

Emira je tada pričala da je Alića iz sažaljenja pustila da živi u kući u kojoj ona živi sa tri kćerke, a on je seksualno iskoristio Zejnu.

 

 

Izvor: fokus

The post Emiri Bašić kćerka “nestala” i prije četiri godine!? appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]