Tvrđava Gradina Srebrenik

Džeko, Ibričić i Jahić platit će liječenje Elvedina Deronjića

Bh. nogometni reprezentativci su po ko zna koji put pokazali da imaju veliko srce i da su spremni pružiti ruku pomoći svojim sunarodnjacima. Naime, Edin Džeko, Senijad Ibričić i Sanel Jahić odlučili su na sebe preuzeti troškove liječenja dječaka Elvedina Deronjića iz Brčkog.


Ova vijest objavljena je na internet stranici Crvenog krsta/križa Brčko distrikta. Potresna priča o teškoj životnoj sudbini sedmogodišnjeg dječaka koji ima tumor u stomaku dotakla je srca svih dobrih ljudi. Mnogi su izrazili želju da pomognu.

Međutim, iz Crvenog krsta/križa stigla je informacija da će se sve daljnje humanitarne akcije biti obustavljene, jer će troškove liječenja preuzeti Džeko, Ibričić i Jahić.

“Koristim priliku kako bih se zahvalio svim građanima koji su se uključili u akciji skupljanja novčanih sredstava za liječenje, onima koji su već uplatili novac ili onima koji su bili spremni pomoći Elvedinu, jer su pokazali kako solidarnost ne umire. Također, ovim putem molimo sve vas da obustavite sve daljnje uplate za pomoć Elvedinu jer su se Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH, a uz pomoć prijatelja iz fondacije Pomozi.ba iz Sarajeva, javili naši provjereni humanisti, reprezentativci Senijad Ibričić, Edin Džeko i Sanel Jahić, koji su izrazili želju da pomognu u liječenju dječaka Elvedina Deronjića”, navodi se u informaciji Crvenog krsta/križa Brčko distrikta koji se zahvaljuje humanim reprezentativcima.

Kako je za Klix.ba rekla Amra Čatović iz fondacije Pomozi.ba, njihovu aktivistkinju Zijadu Povlakić kontaktirao je Ibričić i izrazio želju da se zajedno sa Džekom i Jahićem priključe akciji.

“Naši reprezentativci snosit će sve troškove liječenja mališana, a Crveni krst/križ Brčko distrikta i Pomozi.ba bit će u stalnom kontaktu s njima te se zahvaljuju svima koji su se uključili u ovu akciju. Uz pomoć i podršku svih nas nadamo se i molimo njegovom brzom ozdravljenju”, ističe Čatović.

Podsjetimo, Elvedin živi sa bolesnim ocem, a majka i sestra su mu umrle.

                  (klix.ba)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši