Dramatična situacija: USK bez struje i vode, u Bihaću snijeg 60 centimetara

Gusti snijeg koji protekla 24 sata bez prestanka pada u sjeverozapadnoj Bosni donio je brojne probleme građanima, otežao odvijanje saobraćaja, a veća područja Unsko-sanskog kantona ostavio bez električne energije.

Za sada je najteža situacija u gradovima Cazin i Velika Kladuša čije su kompletne teritorije od jutros bez napajanja električnom energijom. Odvijanje saobraćaja je maksimalno otežano budući da su ceste slabo očišćene.


Ništa bolja situacija nije ni u Bihaću, gdje je u 13 sati izmjereno čak 60 centimetara snijega. Pojedini dijelovi ovog grada također su bez struje, a van napajanja električnom energijom su i vodovodi Klokot i Privilica koji snabdijevaju veći dio Bihaća vodom, pa je znatan dio stanovništva trenutno i bez vode. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.


Veći dijelovi Bosanske Krupe također su bez električne energije.

Saobraćaj se odvija otežano i usporeno na svim putnim pravcima. Na magistralnom putu M-5 Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar obavezno je korištenje lanaca za teretna vozila. Na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana prometa za teretna vozila iznad 7,5 tona.

Izvor: Faktor

The post Dramatična situacija: USK bez struje i vode, u Bihaću snijeg 60 centimetara appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]