Dodik donirao 60.000 KM odbojkašicama koje igraju za Srbiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je jučer u Banjoj Luci Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović, odbojkašice iz Republike Srpske koje su nastupajući za reprezentaciju Srbije osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Dodik je izjavio da je odbojkašicama iz Republike Srpske Tijani Bošković, Brankici Mihajlović i Jeleni Blagojević donirao po 20.000 KM i uručio prigodne poklone, jer su sa reprezentacijom Srbije osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

“Pokrenućemo inicijativu da ugradimo u zakon pravo da sportistima koji osvajaju medalje sa reprezеntacijama Srbije dodijelimo pravo na nacionalne sportske penzije”, rekao je predsjednik Dodik.

Predsjednik Republike ocijenio je da je za Republiku Srpsku čast što imaju odbojkašice koje igraju za reprezentaciju Srbije.

“Sport je nešto što čovjeku obilježi cijeli život. Tako je vjerujem i našim odbojkašicama, ali i svim drugim sportistima”, dodao je Dodik.

Predsjednik RS-a istakao je da mladi ljudi u Srpskoj imaju na koga da se ugledaju u sportu i da je značajno da se njime bave.

“Pobjeda odbojkašica trasira put mnogim budućim sportistima i zato im hvala. To je njihova nacionalna i državna uloga”, naglasio je Dodik.

 

 

Izvor: fokus

The post Dodik donirao 60.000 KM odbojkašicama koje igraju za Srbiju appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]