Tvrđava Gradina Srebrenik

Djeca iz Srebrenika dobila prijeko potrebnu pomoć

Piše: Bakir M.

___________________________________________

U hotelu “Europa” u Sarajevu povodom Dana UN-a održana je aukcija fotografija bh. fotografa s koje je sav prihod išao za Dom za djecu sa posebnim potrebama u Srebreniku, uz 15.000 dolara koje je već prikupilo nekoliko UN-ovih agencija u BiH.

Na aukciji su ponuđene fotografije Almina Zrne, Ivana Hrkaša, Irfana Redžovića, Alije Kambera, Vanje Jovišić i Dejana Vladića sa početnom cijenom od 200 KM, i sve su prodate po nešto ili značajno višoj cijeni, ovisno o fotografiji. Prodato je nešto više od 20 fotografija.

Aukcija fotografija je nastavak nekoliko aktivnosti namjenjenih Udruženju za pomoć djeci s posebnim potrebama Srebrenik. U petak je tim UN-ovih agencija posjetio Udruženje kako bi pružio podršku nabavkom nužnih sredstava za rad u vidu didaktičkih sredstava za inkluzivnu nastavu, računara, kao i specijalizovanog namještaja za potrebe djece, dok je subotu za djecu iz Udruženja organizirana posjeta Sarajevu.

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši