Tvrđava Gradina Srebrenik

Desetka od publike

Dženana Džanić: Nova nada bh. glumišta

Pred profesorima i prepunom salom mlada glumica briljirala u predstavi “Spašeni”

Kada se diplomira u klasi docentice Selme Alispahić, i to ocjenom deset, kada je mentor Vlado Kerošević, kada se samo za vrijeme studija iza sebe imaju tri velike i niz manjih predstava, onda nije ni čudo što publika dodatno nagradi dugotrajnim aplauzom angažman u predstavi.

Upravo to se preksinoć dogodilo Dženani Džanić iz Srebrenika, 24-godišnjoj studentici Akademije dramskih umjetnosti (ADU) u Tuzli. I to nije sve. Upravo diplomiranje desetkom dogodilo se pred publikom u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, u predstavi “Spašeni”, u kojoj je Džanić na sceni provela tri sata sa sjajnim partnerom Nusmirom Muharemovićem.

Gledaoci koji ne znaju njene biografske podatke, nakon gledanja “Spašenih” zasigurno su uvjereni da mlada Džanić ima znatno više glumačkog iskustva i da je svoju diplomsku desetku dobila znatno prije noći u kojoj je briljirala u Zenici.

Dženana Džanić rođena je 1987. godine u Srebreniku, a u Tuzli je završila Gimnaziju i ADU. Teatarska publika vidjela ju je već dvaput na profesionalnoj sceni BNP-a, u predstavama “Nevakat” i “Arapska noć”. Već od iduće sedmice bit će zaposlena kao glumac pripravnik u BNP-u Zenica.

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Jedan komentar

  1. zlatan.se

    Cestitam. Jasna i Enes mogu biti ponosni na tebe.

Komentariši