Demobilisani borci nakratko blokirali saobraćajnice u Srebreniku i Bugojnu, za sutra najavljeni NOVI PROTESTI

Mirnim protestom na Gradskom trgu u Bugojnu, demobilisani borci iz toga grada podržali su borce Armije RBiH, koji ovih dana traže ispunjenje svojih prava.

U blizini autobuske stanice oni su blokirali put Bugojno-Donji Vakuf, a za to vrijeme saobraćaj je preusmjeravan kroz ulicu Slobode.

Novo okupljanje najavili su u ponedjeljak, ne otkrivajući detalje u vezi narednih aktivnosti koje će poduzeti.

”Ovo je mala podrška našim saborcima, a sutra ćemo se okupiti u većem broju, na drugoj lokaciji. I svaki dan ćemo izlaziti, sve do ispunjenja naših zahtjeva koji su jasni, kao i naša poruka”, kazao je jedan od učesnika protesta.

Ističe da borci ne namjeravaju odustati od svojih zahtjeva i da priče predstavnika vlasti, da se boračka prava ne mogu ostvariti, nisu istinite.

”Naša prava se mogu ostvariti u roku od dva sata, samo treba malo volje”, poručio je.

Volio bi, dodaje, kada bi se na spisak zahtjeva, na kojima borci insistiraju, uvrstilo pitanje boračkih zadruga “čijim sredstvima upravljaju oni koji su rođeni u ratu a, s druge strane, puno je boraca koji nemaju šta jesti”.Danas u 15 sati nekoliko desetina nezadovoljnih demobilisanih boraca održalo je protestnu šetnju ulicama Srebrenika.

Oni su na nekoliko minuta blokirali put na glavnoj raskrsnici u gradu, a zatim se uputili u mirnu šetnju.

Demobilisani borci su nosili transparent “Svi smo mi Fejza” u znak sjećanja na njihovog saborca koji je nedavno preminuo.

Oni su poručili da će i u narednim danima vršiti kratkotrajne blokade saobraćaja kao znak upozorenja vlastima u FBiH zbog neispunjavanja zahtjeva demobilisanih boraca.

U MUP-u TK su potvrdili da je skup održan i da nisu zabilježeni incidenti.

The post Demobilisani borci nakratko blokirali saobraćajnice u Srebreniku i Bugojnu, za sutra najavljeni NOVI PROTESTI appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]