Tvrđava Gradina Srebrenik

Crnogorci “nišanili” Tadića u Trebinju?!

Šestorica mafijaša iz Crne Gore nazdravljala su ubistvu predsjednika Srbije Borisa Tadića i hvalila Darka Šarića i Stanka Subotića prošlog četvrtka u konobi “Mosko” u Trebinju, utvrdila je policija Republike Srpske, piše srbijanski list Press.
Ovo šenlučenje članova crnogorskog podzemlja u Trebinju odigralo se samo četiri dana prije posjete predsednika Srbije ovom gradu. Zbog ovog događaja otkazano je Tadićevo pojavljivanje u centru Trebinja, tvrdi list.

Predsjednik Tadić posjetio je Trebinje u ponedeljak, a bilo je predviđeno da zajedno s premijerom RS Miloradom Dodikom tokom popodneva prošeta gradskim ulicama i da se obrati građanima na centralnom trgu. Međutim, upravo zbog ovih saznanja policije RS, ovaj dio posjete je otkazan.

Prema saznanjima Press-a RS, šestorica članova crnogorskog podzemlja u tri “ferarija” (dva sa crnogorskim, a jedan sa beogradskim registarskim tablicama) stigla su pred konobu “Mosko”, koja se nalazi iznad Trebinja. Riječ je o osvjedočenim kriminalcima koji su na očigled ostalih gostiju govorili hvalospjeve o Darku Šariću, Stanku Subotiću i Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, dok su pili “za pokoj Tadićeve duše”!

Prema riječima očevidaca koji su bili u ovoj konobi, jedan od ovih kriminalaca vrijeđao je i pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, a poslije toga sva šestorica su digla čaše uvis i nazdravila:
“Popijmo za dušu Tadića, on je sljedeći”.

Bez obzira na to da li je riječ o običnoj kafanskoj priči ili nije slučajno što su crnogorski mafijaši koji voze “ferarije” na sav glas govorili da će Boris Tadić završiti kao Zoran Đinđić i koji su došli u Trebinje baš četiri dana prije predsjednika Srbije, policija RS nije želela da rizikuje. Zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Dragi Milošević rekao je za Press RS da imaju dovoljno saznanja o ovim kriminalcima.

“Sva šestorica su nekoliko puta u jako negativnom kontekstu spominjali Borisa Tadića. Iz njihovog razgovora moglo se naslutiti da planiraju neke aktivnosti protiv bezbjednosti predsjednika Srbije”, kaže Milošević.

On dodaje da su po izlasku iz konobe “Mosko” ovi kriminalci otišli u Crnu Goru, o čemu je MUP RS obavijestio crnogorsku policiju.

“Svi oni žive u Kotoru, trojicu smo već identifikovali, a uskoro ćemo i ostale. Policija RS ovaj slučaj shvata veoma ozbiljno i nadamo se da će naše crnogorske kolege cijelu stvar dovesti do kraja”, rekao je Milošević.

Posjeta Tadića Trebinju prošla je bez problema. Ali, dok je Tadić bio u manastiru Tvrdoš, državni sekretar ministarstva pravde Slobodan Homen je izjavio da je Šarićev klan pripremao ubistvo Tadića i još nekolicine visokih državnih funkcionera! Homen je rekao i da je Šarić planirao ubistvo tužioca Miljka Radisavljevića, ministarke Snežane Malović, policajaca i njega samog.

List je naveo i izjavu Tadića koji je u Mostaru rekao kako je “Srbija objavila rat mafiji koja je snažna i na regionalnom nivou”, te dodao kako Beograd ništa neće pokolebati u borbi protiv organizovanog kriminala.

“Ta borba će biti dovedena do kraja. Srbija time štiti vlastitu teritoriju, ali i teritoriju EU od regionalno organizovane mafije koja pokušava da preuzme kontrolu nad političkim, ekonomskim i društvenim kretanjima. Nema političkih ustupaka regionalnoj mafiji”, poručio je Tadić, koji nije želio da odgovara na novinarska pitanja o prijetnjama koje su mu upućene, objašnjavajući da to nema pravo, jer je to posao policije i drugih službi bezbjednosti.
(Sarajevo-x.com)

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Komentariši