CCI se oglasio o slučaju Arapović

Dugogodišnji projekt menadžer nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa (CCI) Adis Arapović, najavio je u emisiji “Pošteno” na FTV-a da napušta ovu organizaciju i da ulazi u politiku, tačnije u Savez za bolju budućnost.

Arapović je izjavio da mu je prioritet da završi doktorsku disertaciju, a nakon toga će voditi izborni štab SBB-a Fahrudina Radončića.

Također, Arapovićeva supruga Adisa Omerbegović Arapović prije nekoliko mjeseci imenovana je za potpredsjednicu SBB-a BiH.

Tragom ove izjave, portal Radiosarajevo.ba poslao je upit Centrima civilnih inicijativa od kojih smo dobili odgovor “da je odlazak Arapovića je njegovo osnovno ljudsko pravo i stvar njegove odluke i ličnog izbora”.

“Zbog činjenice da on karijeru nastavlja u jednoj političkoj partiji, što povlači negativne komentare u javnom prostoru, želimo naglasiti da mi u CCI smatramo da je rad u okviru NVO sektora najbolji način da doprinesemo dobrobiti društva u kome djelujemo i da smo u protekla dva desetljeća svog postojanja, dokazali svoju političku nepristrasnost i posvećenost interesima građana i izgradnji sistema”, napominju iz CCI-a.

“Za svoj ugled nepristrasnog analitičara društvenih zbivanja, kontrolora i kritičara rada vlasti mi smo se izborili, i kada su na nas vršeni različiti pritisci i kada smo, zbog izvještaja o radu vlasti, koji se nekom nisu svidjeli, izbacivani iz parlamenata. U medijskom prostoru, iz razloga koji su nam nepoznati, ime Adisa Arapovića vezuje i za projekte CCI-a na kojima on nikada nije radio. Uključujući i projekat Monitoringa svih vlada i parlamenata u BiH, od kantonalnog, preko entitetskog do državnog nivoa, po kome je CCI najprepoznatljiviji u javnosti. Pretpostavljamo da se ne radi o lošoj namjeri, nego o nedovoljnoj upućenosti u unutrašnje funkcionisanje organizacije”, zaključuju iz CCI-a.

Izvor: radiosarajevo

The post CCI se oglasio o slučaju Arapović appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]