Tvrđava Gradina Srebrenik

Brčko distrikt i Srebrenik: SIPA oduzela krivotvorenu robu vrijednu 100.000 KM

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje, u petak su na području Brčko distrikta i općine Srebrenik pronašli i privremeno oduzeli veću količinu krivotvorene konfekcijske robe, krivotvorenih znakova i etiketa renomiranih firmi sportske opreme, čija je vrijednost procijenjena na 100.000 KM.

Pretragama četiri stambeno-poslovna prostora, od kojih se tri nalaze na području Brčko distrikta a jedan na području Srebrenika, pronađaneno je i oduzeto oko 46.000 krivotvorenih robnih znakova renomiranih robnih marki (Nike, Puma, Tom Taylor, Diesel, Kappa, Lacoste, Adidas, Armani i dr.), oko 1.050 trenerki, od kojih je 745 bilo sa izvezenim znakovima Nike i Adidas, 20.000 platnenih različitih robnih znakova, 18.000 papirnih deklaracija za različite robne znakove, 25.000 etiketa različitih robnih znakova za termičko postavljanje i mašina za vezenje robnih znakova. U jednom od pretraženih objekata koji je u vlasništvu državljanina NR Kine pronađena je i velika količina uskladištene konfekcijske robe koja nije imala prateću dokumentaciju, saopćeno je iz SIPA-e

Vlasnici pretraženih objekata bit će saslušani u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH biti dostavljena izvješća o postupanju. Pronađeni i oduzeti predmeti za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz počinjenog kaznenog djela iz članka 209. KZ BiH (Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova), a u svezi sa člankom 49. Zakona o žigu BiH, bit će privremeno deponirani u skladišnim prostorijama Uprave za neizravno oporezivanje.

Navedene aktivnosti policijskih službenika SIPA-e i Uprave za neizravno oporezivanje izvršene su po nalogu Suda BiH, stoji u saopćenju SIPA-e.

(Klix.ba)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši