Bračni par iz Bihaća oduševio sve: Svadbenim poklonom kupili nove tepihe u džamiji

Pozitivna priča tokom ovog ramazana stigla je iz bihaćke mjesne zajednice Kulen Vakufa, gdje je mladi bračni par Seferović oduševio džematlije doniravši svoj svadbeni poklon za kupovinu potrepština za džamiju.

Pozitivna priča tokom ovog ramazana stigla je iz bihaćke mjesne zajednice Kulen Vakufa, gdje je mladi bračni par Seferović oduševio džematlije doniravši svoj svadbeni poklon za kupovinu potrepština za džamiju.

Naime, oni su se prije samog ramazana vjenčali, te tom prilikom otkrili pravo iznenađenje za sve. Tačnije, oni su od sredstava koje su dobili na vjenčanju kupili nove, jednoobrazne tepihe za cijelu džamiju. Time su i pokrenuli ostale džematlije, koje su skupile novac za druge potrepštine, prenosi “Usn“.

“Ovo je mali povratnički džemat u kojem živi relativno mali broj ljudi. Nekada razmišljam o smislu našeg postojanja ovdje, ali primjer Dinele i Esada Seferovića i slični njima nam daju toliko samopouzdanje i snagu da opstanemo, da živimo i djelujemo. U svoje ime i u ime džemata im se najiskrenije zahvaljujem. I ne samo na ovoj za nas vrijednoj donaciji, već zbog geste i brige o nama koja nam u ovom psihološkom smislu mnogo znači”, istaknuo je vrijedni imam džemata Kulen Vakuf Emsad ef. Sadiković.

Porodica Seferović za sebe kaže da ne spadaju u neku iznimno imućnu porodicu i da su sretni i zadovoljni s onim što imaju, a o ovom gestu kojeg su napravili su intenzivno razmišljali od kako su se odlučili na brak i razmišljali o vjenčanju.

“Razmišljali smo o tome kako možemo napraviti nešto korisno od novca kojeg ćemo dobiti i na kraju nam se rodila ideja o tome da kupimo nove tepihe za našu džamiju. Umjesto nekog bračnog putovanja ili nekog raskošnog odmora mi smo se odlučili da se trajno ugradimo u vakuf naše džamije i kupimo tepihe za našu džamiju na kojoj će, ako Bog da, brojni vjernici sedždu činiti”, istakli su mladenci Seferović.

The post Bračni par iz Bihaća oduševio sve: Svadbenim poklonom kupili nove tepihe u džamiji appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]