BAKA U OSVETNIČKOM POHODU PROTIV PEDOFILA KOJI JOJ JE NAPAO UNUČICE ‘Uzela sam zakon u svoje ruke! Bolesnik je mislio da ih nema tko osvetiti!’

Toliko me potreslo ovo oko ovog čovjeka koji se ubio na plaži, ne mogu vam opisati. Toliko sam plakala i bila tužna kad sam čula za to, ne znam šta bi dala da sam ga mogla prije upoznati da mu kažem da dijelim njegovu brigu, tugu i bol i da nije sam.

Da samo znate koliko sam razmišljala šta ću napraviti, smijem li išta poduzeti… Moram priznati da sam se malo bojala, ali ne da završim u zatvoru ili slično, nego da ne napravim efekt koji ne želim, da ne ugrozim istragu. Moj je cilj da dignem na noge i druge bake i mame, da vidimo svi da je svaki pedofil nečiji kum, sin, susjed, da ih moramo razotkriti. Uvjerena sam da, kad bi oni znali da će biti raskrinkani, da će cijeli kvart znati tko su i što su, da bi sigurno pazili što rade. Reći ćete da sam uzela zakon u svoje ruke. Jesam, al me nije briga. On je uzeo za pravo da na najbestijalniji način iskoristi moju djecu, moje unučice i misli da će proći nekažnjeno. E neće, ne pristajem živjeti u takvom svijetu – u dahu nam priča 55-godišnja žena iz okolice Splita, koja se dijeljenjem letaka i upozoravanjem javnosti odlučila obračunati s 25-godišnjim mladićem iz Splita, koji se već nekoliko mjeseci nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje da je spolno zlostavljao njezine dvije unučice, piše Slobodna Dalmacija.

Moramo ovdje odmah istaknuti da je žena htjela ići s imenom i prezimenom u javnost, no mi kao novinari ne smijemo, po zakonu, objaviti njezin identitet zbog zaštite žrtava. Ne smijemo iz istog razloga objaviti ni ime osumnjičenog pedofila iako bi to bila vjerojatno najminornija kazna za strahote koje je priuštio nedužnoj djeci. Jer kad biste, dragi čitatelji, znali makar jedan posto onoga što im je činio, reagirali biste vjerojatno kao i potpisnik ovih redaka.

U trenutku kad sam vidio te dvije razigrane djevojčice, a nakon što mi je njihova baka ispričala priču, samo sam bijesno, stišćući šake, pomislio: “Uh, da mi je samo jedan minut s njim, ma samo jedan…”. Objava imena tad bi mu bila najmanji problem. No, zakon je zakon i moramo ga se držati. Koliko god i mi i vi željeli drugačije.

 

A cijela je priča počela početkom ove godine dok se o djeci, priča nam hrabra baka, brinula njihova 17-godišnja teta, očeva sestra. Otac djevojčica upao je u probleme s kockom, zadužio se u kamatara i nikad ga nije bilo kući, a majka je radila i po 20-ak sati dnevno, i noć i dan, kako bi prehranila obitelji i skupila novac za vraćanje dugova. I tako je po djecu u vrtić išla njihova teta koja bi ih onda čuvala.

– Tog bolesnika pedofila niti ta mala niti mi nismo poznavali dok se sve ovo nije dogodilo. Kako sam doznala poslije, on je nju našao preko Facebooka, očito je tko zna koliko cura vrbovao dok nije naletio na nju, neuglednu i dovoljno povodljivu. Počeli su se dopisivati, valjda se i zaljubila u njega. Odmah joj je dao do znanja što želi, kazao joj je da se protiv njega vodi postupak za istu stvar u jednom drugom gradu. Prvo ju je nagovarao da ona bludniči nad djecom dok ih čuva, da ih slikaje dok vrše nuždu s fokusom na spolne organe, da ih stavlja sebi u krilo, samozadovoljava se i slično… A ona je sve slikavala i slala mu snimke. Na kraju bi ona djecu, umjesto da ih čuva doma, vodila u njegovo auto i onda su ih odvozili u šumu gdje bi on…uh, ne mogu govoriti, da samo znate koliko mi je teško – s grčem u glasu priča nam naša sugovornica.

Nitko od obitelji, veli, nije znao što se događa dok jedna od djevojčica nije majci jedne večeri rekla da ju je Duje dirao po spolnom organu. Duje je, naravno, lažno ime s kojim se pedofil predstavio curicama, a kad ju je majka pitala tko je to, djevojčica je kazala da je to momak s kojim se teta druži. Šokirana majka, kći naše sugovornice, odmah je otišla sve prijaviti policiji koja je odmah reagirala, uhitila i 25-godišnjaka i perverznu tetu. U njegovu telefonu i kompjuteru pronašli su gomile snimaka i fotografija.

– Moja kćer je totalno “pukla” od svega, a ni ja više nisam normalna. Ali ne smijem izgubiti kontrolu ja sam hraniteljica obitelji sad i odlučila sam ne predati se, već se boriti na drugi način. Ime tog bolesnika slučajno sam saznala, a nakon što 4 mjeseca nisam mogla oka sklopiti od misli na stravu koju su moje curice proživile. A onda sam odlučila otići do njegove kuće, upoznati njegovu mater i oca, da vidim znaju li oni tko im je sin, jel uopće živi s njima, jesu li nesretni kao i ja. I došla sam na adresu, do male obiteljske kućice, otvorio mi je njegov otac. Pitala sam ga je li on otac pedofila tog i tog, a on se iznenadija. Rekla sam mu da sam ja baka curica koje je njegov sin zlostavljao. Uveo me u kuću. Unutra sve staro, ruševni namještaj, miriše tufina, a jedino je “oči bola” velika televizija i kompjuter. Rekao je da ne vjeruje da je njegov sin to napravio, da je moja kćer mijenjala iskaze, a ja sam mu kazala da to nije moja kći, nego teta djevojčica. Pitala sam ga zna li da se protiv njegovog sina vodi postupak za ista nedjela u drugom gradu, a on je rekao da mu je odvjetnik kazao da će to pasti u vodu. I tu sam “poludila”, podigla sam glas. Pitao me je što hoću, da li sam došla prijetiti, hoću li ubiti njegovog sina? Ne, ne bi ga ubila, skinula bi ga do gola i natjerala da s natpisom “ja sam pedofil” šeta po kvartu danima, eto to bi napravila – žučno nam prepričava neustrašiva žena.

Nedugo nakon toga je napisala prvi letak u kojem navodi ime i inicijal prezimena osumnjičenog pedofila i kvart u kojem živi. Podijelila je stotinjak takvih letaka po Brdima i Ravnim njivama, a neki od građana čak su uznemireni zvali i policiju. Priča se proširila i po društvenim mrežama. Poslije je saznala tko su stričevi, ujaci i tete 25-godišnjaka i sve ih je, barem one koje je uspjela dobiti, nazvala na telefon i pitala ih znaju li koga imaju u obitelji. Neki su se šokirali, neki nisu.

– Jednom od ujaca rekla sam da želim da mu cila familija i rod i porod zna ko je mali, a on je reka: “Ne brinite, gospođo, dobro se to zna.” Tog dana kad sam prvi put dijelila letke, negdje oko jedan, na vrata mi je netko pozvonio, neki glas mi je govorio da otvorim. Nisam znala tko je, a kad sam preko prozora dječje sobe pogledala tko je na vratima, vidjela sam njegovog oca. Potom mi je otac rekao da će me ubiti. Dobila sam neku neopisivu snagu, djeca su bila sa mnom, nisam htjela da ih oni vide, nisam to mogla podnijeti i skočila sam kao lavica, počela sam vikati da ću ga rastrgati. A njihov sin, pedofilov brat, nadvio se onako visok i mršav nad balkon i šaputao da pazim dobro kad uđem u auto hoće li odletiti u zrak i ja i auto. Sve sam prijavila policiji koja je reagirala i privela ih. Znate, kad o svemu tome mislim, osjećan se nekako šporko, ka da smo i ja i dica oštećeni, nekako s gađenjem se osjećam, ne znam kako bi vam to opisala… Ali, nisam od onih koji će siditi doma, gledati turske serije i pušiti i nervirati se, a da netko upropasti život meni i njima, e nećeš – odlučna je 55-godišnjakinja koja zarađuje za život radeći u državnoj tvrtki.

Govori dalje da je onda odštampala 40-ak letaka s podacima 17-godišnje tete te ih podijelila po centru Splita. Verbalno se sukobila i s djevojčinom majkom, no od svoje borbe ne odustaje. Kaže kako njezina obitelj ne podržava to što radi, no ona je u tome našla svoj smisao i svoju borbu.

– Napravila sam prije desetak dana novi letak, najveći i s najviše detalja o njemu i njegovoj obitelji, a potpisala sam se kao lavica koja lovi pedofile. Bila sam spremna taj dan da će mi opet doći na vrata, spremila san četiri kacavide za obranu, ali nitko nije došao. Moj život do tada je bio bajka, živjela sam mirno i kako sam htjela, bila sam sretna. Otkad se to dogodilo mojim unučicama, moj život više nisu cvijeće i ptičice, već borba protiv pedofila. Ne bojim se zatvora, ne bojim se ničega i neću odustati od dijeljenja letaka. Tom bolesniku, a i drugima sličnim njemu, želim ukrasti život kao što ga je on ukrao meni. Nemam više mira, odlučila sam se boriti na ovakav način protiv svakog pedofila za kojeg budem pouzdano i provjereno saznala da je to što je. Voljela bi upoznati i povezati se s drugin ljudima kojima se dogodio isti ili slični užas, da se družimo i olakšamo jedni drugima patnje. Mene samo zanima da li ti pedofili, da li je taj bolesnik mislio da ta dica nemaju nikoga tko će ih osvetiti, da to mogu napraviti i da će proći nekažnjeno. E neće – zaključila je naša hrabra i jedinstvena sugovornica, piše Slobodna Dalmacija.

The post BAKA U OSVETNIČKOM POHODU PROTIV PEDOFILA KOJI JOJ JE NAPAO UNUČICE ‘Uzela sam zakon u svoje ruke! Bolesnik je mislio da ih nema tko osvetiti!’ appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]