ASuBiH uz prosvjetare Tuzlanskog kantona

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) podržava odluke Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Tuzlanskog kantona kao i odluke Samostalnog sindikata srednjeg i visokog obrazovanja nauke i kulture, vezano za štrajk u svim osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Smatramo da na ovaj način prosvjetni radnici pokušavaju odbraniti svoje dostojanstvo, dostojanstvo svoje profesije i uzvišene ciljeve koje svaki prosvjetni radnik nosi u duši, ljubav prema djeci i želji da im što više ljubavi i znanja daju, ali i da pokušaju ukazati na sve druge probleme u obrazovanju kojih je, nažalost, svake godine sve više i više.

Podršku pružamo iz razloga što želimo da prosvjetni radnici ostvare svoja prava i učenici osnovnih i srednjih škola sa područja TK, što prije sjednu u školske klupe i nastave sa nastavnim procesom.

Nadamo se da ovaj problem se neće proširiti na ostala područja BiH.

 

 Upravni odbor ASuBiH-a

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]

Jedan komentar

  1. Kasper

    U redu da se štrajkuje ali ovoliko dugo nema smisla. Na kraju će ispaštati đaci a i roditelji jer će sutra ugroziti planirane dane. Da žive od onog što zarade, nebi bilo ovako jer bi razumjeli situaciju koju nam političari svesno prave a nije isključeno da neka politička partija stoji iza ovog.

Komentariši