APEL ZA POMOĆ: Šestomjesečnom Arslanu svaka je sekunda bitna! SPASIMO MU ŽIVOT!

Malom Arslanu Kulačiću, koji je rođen 3. jula 2017. godine HITNO je potrebna vaša pomoć!!!

Pri samom rođjenu dijagnosticiran mu je tumor na mozgu, tačnije tumor iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET), odnosno po novoj klasifikaciji Svjetske zdarvstvene organizacije iz grupe embrionalnih tumora.

6. novembra prošle godine, Arslan je sa svega četiri mjeseca operisan na UKC Tuzla, ali nažalost, iako je operacija bila uspješna, tumor se nakon izvjesnog vremena vratio i jos uvećao.

Budući da je Arslan jos jako mali, druga operacija nije moguća, a terapija kojom je moguće liječenje našeg Arslana se može nastaviti u Turskoj, u klinici Acibadem, Istanbul.

Nakon što su doktori (dr. Ozek i dr. Cengiz) u Turskoj pregledali dokumentaciju, nikako ne preporučuju operaciju već isključivo hemoterapiju koja trenutno nije izvodiva u BiH i koja bi se mogla uraditi jedino u Acibaden klinici, a koja traje priblizno 18 mjeseci.

Cijena ove terapije je 133.000 eura, u tu cijenu nisu uključeni dodatni pregledi, krvne analize ili druge intervencije te put našeg Arslana do Turske, jer zbog ozbiljnosti situacije nije moguće putovati komercijalnim nego specijalnim bolničkim avionom za koji je dodatno potrebno izdvojiti 12.000 eura.

ARSLANU JE SVAKA SEKUNDA BITNA!

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći finansijski, to možete uraditi uplatom na žiro račun otvoren u Sparkasse banci. Uskoro ce biti aktiviran broj za pomoć ili lično roditelju našeg Arslana, Sabahudinu na telefon ili Vber na broj: ‎+387 62 002 136

Takođe možete uplatiti i vašom karticom na GoFundMe site na linku:
https://www.gofundme.com/arslan-medical-fund-for-can…/donate

Uplate u BiH: 
Sparkasse Bank dd BiH
Sabahudin Kulacic
199-462-60542828-25

Uplate van BiH: 
SWIFT CODE: ABSBBA22
Sparkasse Bank DD BiH
Zmaja od Bosne 7
71000-SARAJEVO
BENEFICIARY: BA39 1994 6260 5428 2825
Sabahudin Kulacic
HASE HUSEINOVICA BEGA 1G 72220 NEMILA-Zenica

PAY THROUGH:
SWIFT: GIBAATWG
1. ERSTE GROUP BANK AG WIEN

The post APEL ZA POMOĆ: Šestomjesečnom Arslanu svaka je sekunda bitna! SPASIMO MU ŽIVOT! appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]