Ambasador Wigemark sutra u posjeti Tuzli

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark posjetiće Tuzlu u petak, 15. decembra 2017.

Tom prilikom, ambasador Wigemark će biti domaćin razgovora sa studentima studija Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Info dani na javnim univerzitetima u BiH su dio projekta Ureda specijalnog predstavnika EU, pod nazivom ’EU for You – E4U’, koji angažuje studente iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

Tokom posjete Tuzli, ambasador Wigemark će se također sastati sa Mujom Hamzićem i Emsudinom Čivićem, korisnicima programa za stambeno zbrinjavanje koje finansira EU.

Obje zgrade u kojima sada žive su izgrađene uz pomoć Evropske unije i zahvaljujući tome oni su se nakon 25 godina ponovo sreli i opet postali prve komšije.

The post Ambasador Wigemark sutra u posjeti Tuzli appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]