Akcize oživjele duh Nadrealista: Dočekane skromno, u krugu porodice

Danas je na snagu zvanično stupio set zakon o akcizama usvojen prošli mjesec u Parlamentu BiH, kojima se povećavaju akcize na gorivo i naftne derivate.

Ovo je dodatni udar na džep bh. građana koji su s razlogom zabrinuti, s obzirom na to da je gorivo od danas poskupjelo i do 25 feninga po litru.

Međutim, dosjetljivi korisnici društvenih mreža i ovu muku bh. građana odlučili su “olakšati” šaljivim postovima o povećanju cijena goriva, u čemu prednjače satirične stranice na Facebooku i Instagramu.

“Akcize sam dočekao skromno, u krugu porodice”, “Čestitamo akcize svima koji slave”, “Akcize Šerif Mubarek Olsun” samo su neki od šaljivih napisa, a viralan je postao i satirični tekst “Novalić tvrdi da benzin nije skuplji ako uvijek sipate za 20 KM”.

“Onaj ko iskreno želi negdje da ode, taj će pronaći način da tamo stigne i bez benzina i bez vozila”, stoji u ovom satiričnom tekstu.

Na Facebooku je ponovo oživljen i duh Top liste nadrealista dobro poznatom epizodom u kojoj desetine vozača automobila godinama čekaju da natoče gorivo. Vozači su dočekali “kontingent benzina od 11 litara koji će biti ravnomjerno raspoređen po benzinskim pumpama”, što neodoljivo podsjeća na jučerašnju gužvu i “kolektivno” točenje goriva na bh. pumpama, koje su bile najposjećenija mjesta u BiH.

Uvjerimo se još jednom koliko je ekipa iz Nadrealista bila “vidovita”.

The post Akcize oživjele duh Nadrealista: Dočekane skromno, u krugu porodice appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]