Akcija “U susret proljeću”

U nedjelju, 18. Marta 2012. godine  članovi Udruženja „PIPOL“  su u saradnji sa Mladim volonterima Crvenog krsta i volonterima Udruženja „EKODIS“  iz Srebrenika  organizovali  ekološku akciju „U susret proljeću“ , koja je imala za cilj čišćenje dijela javnih površina na području Bare – Babunovići. U vreće za odlaganje komunalnog otpada spakovani  su  svi otpadci  koji su  nepropisno odloženi  u prirodu.  Na krilima mladosti, uz pjesmu, smijeh i razgovor ovi mladi ljudi doprinijeli su zaštiti i očuvanju svoje okoline, jer su svjesni da prirodu nismo naslijedili od svojih predaka, već smo je posudili od budućih generacija. Tako je mali dio Srebrenika dobio je sasvim novi izgled. Nakon akcije čišćenja upriličeno je  prigodno druženje u prirodi.

Ova akcija je nastavak realizacije projekta „Zdravlje i moja okolina“ u okviru kojeg su, ranije,  oformljeni Odred eko volontera i Izviđački odred. Udruženje „PIPOL“ je ponosno što je imalo priliku raditi sa ovim mladim ljudima, a više od nas mogu biti ponosni, i to sa svakim pravom, samo njihovi roditelji.

Uvjereni smo da je ovo samo početak sličnih aktivnosti, a sve građane Srebrenika posebno mlade ljude, pozivamo da nam se pridruže u ovakvim akcijama.

(Srebrenik.NETwork/Amra Sarčević)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši