ADMIR SULJIĆ ZA KAMELEON: Doktori su nakon sedmogodišnje borbe konačno dobili svoj status

Predstavnici Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije danas su sa Vladom TK potpisali kolektivni ugovor kojim se reguliše njihov radno pravni status. Doktori su u štrajku bili od 4. juna te je veliki broj njih potpisao i ostavku zbog toga što Vlada Sindikatu ne priznaje reprezentativnost.

“Danas smo napravili premosnicu, što bi u medicini rekli bajpas, s obzirom da imamo reprezentativnost Federalnog saveza tako i na kantonalnom nivou. Što se tiče daljih aktivnosti, Skupština Tuzlanskog kantona koja je bila 22. 06. ove godine, dala je incijativu Parlamentu Federacije da se izmjeni Zakon o radu vezano za naše tumačenje reprezentativnosti koje je po hitnom postupku. U tom kontekstu mi očekujemo da će se ubrzo izmjeniti taj član i da će se definitivno razriješiti situacija vezana za različita tumačenja jedne te iste zakonske odredbe”, istakao je za Kameleon Admir Suljić, potpredsjednik Federalnog SSDMiS.

Kako Suljić ističe današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora doktori su nakon sedmogodišnje borbe napokon dobili svoj status i uvaženi su od strane Vlade TK.

The post ADMIR SULJIĆ ZA KAMELEON: Doktori su nakon sedmogodišnje borbe konačno dobili svoj status appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]