Srebrenik.NET / Tehnologija / Info Vijesti / Pomozite i Vi virtualnoj eBiH

Pomozite i Vi virtualnoj eBiH

e-Sim je jedna od trenutno najpopularnijih MMOG (massively multiplayer online game), to jeste od igara koje se igraju preko Interneta protiv drugih ljudi u realnom vremenu.

Radnja igre je smještena u tzv. eSvijetu gdje se igrači, koji se nazivaju još i građani ili eGrađani, uključuju u nacionalnu politiku, ekonomiju i pokretanje firmi, te ratovanje protiv drugih država. Trenutno igra broji oko 5000 aktivnih igrača u 37 država.

U ovoj igri vi ste pojedinac, obični NN koji treba da ide na posao svaki dan, zarađuje novac za hranu, kupuje hranu, te na taj način preživljava. Vremenom možete postajati sve ugledniji građanin, te kako napredujete, otvarat će vam se mogućnosti koje možete iskoristiti. Tako da poslije određenog vremena možete napredovati u poduzetnika ili možete postati član neke stranke pa poslije postati kongresmen, ili čak predsjednik države.

Države su vrlo elegantno riješenje problema grupisanja korisnika. Nakon pridruživanja igri, građanin bira kojoj će se državi pridružiti. Svaka od država dobila je svoje ime po nekoj stvarnoj državi. Građanin potom traži posao u firmama u toj zemlji, te u istoj može trenirati kao vojnik. Obuka i rad u firmi vrše se na dnevnoj bazi sa po par jednostavnih klikova dnevno. Jedna od glavnih smjernica web stranice je da to traje samo „5 minuta dnevno“. U početku igra moze biti malo dosadna za neke, ali napredovanjem u igri otvaraju vam se nove mogućnosti.

U igri je moguće vođenje rata između postojećih država, a o uspjehu u vođenju rata odlučuje više faktora, kao što su naprimjer razvijenost države, broj vojnika i mnogi drugi taktički faktori. Rat, naravno, nije jedina opcija. Takođe, možete se baviti i ekonomijom, postati veliki poduzetnik ili se ipak baviti trgovinom novca. Ekonomija je u ovoj igrici urađena veoma dobro, te ako se odlučite za karijeru poduzetnika, kao i u stvarnom svijetu imat ćete zakone tržišta i konkurencije na kojim vladaju veliki i jaki. U virtuelnom svijetu, takođe, možete mijenjati lokaciju stanovanja i nakon registracije.
Također, tu su i stariji igrači koji su uvijek spremni pomoći sa svojim savjetima. Napisani su i mnogi tutorijali o igri, tako da nije problem veoma brzo se prilagoditi.

Dodatna prednost za ovu igru je to što nije neophodno da „visite“ za računarom satima da bi napravili neki pomak nego je potrebno dolaziti jednom dnevno, da se obave osnovni dnevni zadaci, kao što je otići na posao, jesti, i tako dalje. Naravno, i u ovoj igri, kao i u svim sličnim, možete napraviti iznenadni dramatični napredak na jedan jednostavan način, plaćanjem. Virtualno zlato, zdravlje, sve otvorene životne puteve možete dobiti za određenu svotu novca. Naravno da to nije potreba, i da se tako gubi puno draži igranja, ali to je siguran put u bolje sutra u ovom virtualnom svijetu… a možda se ovaj virtualni svijet i ne razlikuje toliko po tom pitanju u odnosu na stvarni.

eBosna i Hercegovina je trenutno je trenutno izložena opasnosti od komšija.

S toga, pridružite nam se da zajedno ojačamo eBiH jer budućnost eBiH leži u našim rukama i možda ste upravo VI budući predsjednik eBiH, biznismen, kongresmen, novinar ili ratnik.

Link preko kojeg možete izvršiti registraciju:
http://e-sim.org/lan.13567/

Forum eBiH
http://esimbih.forumn.net/

Predsjednik eBIH,
AsharaK

Ostavi komentar