Srebrenik.NET / Tehnologija / Info Vijesti / Herceg Doo – Ili kako je direktor potrosio pare na internet marketing na pogresan nacin

Herceg Doo – Ili kako je direktor potrosio pare na internet marketing na pogresan nacin

Pozitivan primjer kako jedna uspjesna firma iz Srebrenika ulaze u internet marketing :

http://sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/091102012

Samo na pogresnom mjestu su potrosili novac.

Zasto ? Evo zasto. Vecina sponzoriranih clanak na stranicama ovog tipa ima vijek trajanja od 7 do 31 dan. Nakon toga se ovakvi clanci brisu iz baze podataka, jer musterija nije platila da clanak ostane duze (a kamoli trajno) na web stranici. Sta smo saznali o Herceg Doo, a sto nismo prije toga znali ? Ok, nismo relevantni mi iz Srebrenika da o tome pricamo, jer “sve znamo o Hercegu” :-). Ma sipak sve znamo. Saznali smo, ako je naravno vjerovati ovakvim marketinskim tekstovima, da je Herceg Doo jedna od 50 najuspjesnijih firmi koje izvoze proizvode Made in BiH :-). Cool, nisam to znao. Sta jos ? Imaju dvije nove masine za rezanje repromaterijala. Ok.
Sta ima jos u tekstu … ? Ima link ka njihovoj web stranici.

www.dooherceg.com.

I kada odete na njihovu web stranicu shvatiti cete da su potrosili novac na reklamu a nikakvog efekta nece imati od ove reklame. Herceg doo sigurno ima par hiljada KM koje moze da potrosi za adekvatnu web prezentaciju. Medjutim, neko se opasno igra sa reputacijom firme Herceg jer istu predstavlja na Internetu u veoma losem svjetlu. Web stranice onako lose uradjene nisu ni prije 10-godina bile onako lose radjene.

Siguran sam da u Srebreniku ili Tuzli ima par ljudi, a jznam dosta njih i licno, koji su u stanju da odrade web stranicu koja ce zadovoljavati minimalne standarde predstavljanja jedne ovako velike i jake firme na Internetu. Samo je pitanje kada ce to shvatiti direktor marketinga Herceg Doo. I da budemo do kraja jasni, ne samo Herceg Doo, jer imamo mi u Srebreniku, hvala Bogu, dosta firmi koje su dovoljno velike a nemaju adekvatnu internet prezentaciju, niti se znaju predstaviti na savremen nacin.

Posto su vece razumjeli da trebaju uloziti u marketing i to konkretno u internet marketing red bi bio da pocnu to raditi prvo kod sebe.

Direktori (i internet) marketinga ulozite dio novca koji imatu u budzetu za buducu 2010-u godinu u :
1. izradu web stranice vase firme.
2. reklamu na lokalnim internet portalima
3. smislite sami, ili ako neznate Vi, zaposlite nekoga ko je ekspert za internet marketing
i napravite internet marketing kampanju.
4. pratite kako vam raste posjeta svakodnevno
5. sljedece godine povecajte budzet za internet marketing za 25%

SdP,
OmerBeg !!!!
www.oglasi.com – Vasi oglasi na pravom mjestu
www.mp3.ba – imamo hitove

One comment

  1. Upravu si, dosta “nasih” velikana ne shvata koliko gube sa lose uradjenim website-om! Ne samo da se u svijetu predstavaljaju lose , jer nije sav “world wide web” iz Srebrenika/Bosne 😀 , vec sami sebi skacu u rebra! Ovo je ocit primjer kako ne treba stedjeti na pogresnim mjestima!

    Ali ipak, internet marketing je u nas jos u razvoju tako da nije ni cudo da se ovakve greske desavaju! Tako za sve ostale velikane i one koji su na putu da postanu jedni od njih: “Ucite na tudjim greskama!”

    😉

Ostavi komentar