Srebrenik.NET / Tehnologija / Info Vijesti / Google ipak seli na televizijske uređaje

Google ipak seli na televizijske uređaje

Nakan testiranja usluge pretraživanja televizijskih programa, internetski div Google udružio se s Intelom i Sonyjem kako bi zajedno predstavili platformu naziva Google TV. Ovim potezom Google planira u vlastitom aranžmanu donijeti web sadržaje na zaslone televizijskih uređaja. Prve rezultate ove suradnje trebali bismo vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Google i Intel nemaju previše iskustva u ovom segmentu, no Sony je prisutan poodavno, a upravo ova trosmjerna suradnja trebala bi rezultirati prisutnosti Googleovih usluga, društvenih mreža poput Twittera i Facebooka te sličnih servisa na televizijskim uređajima.

Web sadržaji na televizijskim uređajima prisutni su već neko vrijeme na nekim uređajima, no najčešće u obliku zatvorenih platformi. Novom suradnjom Google planira koristiti svoj ‘otvoreni’ operacijski sustav Android, čime bi nezavisnim programerima bilo omogućeno stvaranje sadržaja za televizijske uređaje.

Tri kompanije kontaktirale su s jednim od najvećih proizvođača potrošačke elektronike poput daljinskih upravljača, tvrtku Logitech, da se uključi u ovaj projekt. Prve rezultate ove suradnje trebali bismo vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Ostavi komentar