Srebrenik.NET / Tehnologija / Info Vijesti / Commodore dolazi sa novim računarom

Commodore dolazi sa novim računarom

Sjećaš li se C64 računara ? 🙂 Koje je to čudo tehnike u to vrijeme bilo. A sve zapakovano u tastaturu. Uz pomoć kaseta smo učitavali programe/igrice i igrali se satima. Kada smo sebi nabavili prve diskete (5,25″), to je revolucija bila. Kasnije je došla Amiga 500 sa malim 3,5″ disketama a poslije nje je već počeo da vlada svijetom računara njegovo veličanstvo PC.

Dobili smo bezlične sive kutije, koje su u većini slučajeva bile postavljene na stol i na njih je postavljen crno-bijeli monitor. Poslije su došli monitori u boji, ali sive kutije se nisu mijenjale, samo su umjesto da budu postavljene na stol svoje mjesto našle pod stolom. I opet je prošlo par godina, sive kutije su počele da dobivaju i boje i forme, ali je princip ostao isti.

A Commodore je odlucio da svijetu ponudi nešto već viđeno. Na ovim slikama možete vidjeti računar koji ima sljedeće karakteristike:

– Operativni sistemi :
– Windows 7,
– Linux Ubuntu ili
– OS X ( “not supported, customer install only”)
Od 2 do 4 GB RAM sa Intel Core2 Quad Procesorom do 3 GHz. Tvrdi disk do 2 TB i naravno Gigabit Ethernet. Zvučna kartica je od Realtek AL888 a osim toga ima 4 USB porta, Mini PCI, Mini PCI-e, DVD u čitač memorijskih kartica. Priključak na monitor je preko DVI-a, i ima još (nemam pojma šta će mu) 2 RS-232 serijska ulaza i jedan PS/2 ulaz za miš i jedan PS/2 ulaz za tastaturu (stvarno nemam pojma šta će im, bolje da su stavili još dva USB porta).

Pogledajte ostale slike ovdje :

http://www.commodoreusa.net/design.html

Ostavi komentar