Srebrenik.NET / Tehnologija / Info Vijesti / 2 programa za hack playstation 3 konzole, PSGroove i PSFreedom

2 programa za hack playstation 3 konzole, PSGroove i PSFreedom


Da se i nakon dugo godina čekanja mogu desiti čuda prošlih sedmica smo to mogli vidjeti na primjeru Sony Playstation 3 konzole. Ova vrhunska konzola odolijevala je vec više od 3 godine naletima hakera i nije bio poznat ni jedan način kako pokrenut piratske igrice na
ovoj konzoli. Dok su Microsoftov Xbox 360 i Nintendov Wii vrlo brzo izgubili bitku, PS3 se dobro držao. Do ove godine. Prvo je jedna online trgovina, specijalizovana za prodaju raznih modula za hackovanje konzola, u svoj asortiman uvrstila i USB stick za programom koji omogućuje da se aktivira Backup Manager u PS3. Backup Manager omogućava da se igraju igrice sa internog diska ali za “hackom” i sa eksternog diska :).

Reakcija advokata Sony-a bila je da su uspjeli zabraniti prodaju ovih USB stickova. Ali par dana kasnije se pojavljuje “PSFreedom” i “PSGroove” open source software. Google kaže da je eksplodirala potraga za ovim software-om. Iako je postupak “oslobađanja” PS3 od zaštite komplikovan, isprobati ga mogu svi oni kojima PS3 nije online povezan na Internet. Od jučer (07.09.2010) je i ovu “rupu” novi update PS3 software-a uspio da začepi. Savjet je, ne idite online sa PS3 :). A programe je putem P2P servisa moguce vrlo brzo naci za download.

Ostavi komentar