Predstavnici Direkcije za evropske integracije BiH posjetili Srebrenik

Prezentacija mogućnosti za finansiranje projekata iz prekograničnih programa pomoći i programa vezanih za podršku razvoju infrastrukture za porencijalne korisnike na teritoriji općine Srebrenik, bila je povod sastanka predstavnika Direkcije za evropske integracije BiH i izvršne vlasti ove općine. Prema riječima općinsklog načelnika Nihada Omerovića, ovaj sastanak upriličen je s ciljem upoznavanje s  mogućnostima apliciranja na različite projekte koji bi se mogli finansirati iz predpristupnih fondova Evropske unije.

Kao i u drugim općinama, i na području općine Srebrenik, u tom pogledu, naglasio je Omerović, prioritetno jeste rješavanje kapitalnih infrastrukturnih projekata koji imaju za cilj stvaranje što boljih sulova za život na ovom općinskom području. Prilikom prezentacije ovih programa, predstavnici općinske administracije imali su i direktnu mogućnost da se upoznaju s načinom izrade projekata, apliciranja i prikupljanja potrebne dokumentacije za učešće u različitim projektima koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije.

Prema riječima Zare Halilović, šefa Sektora za koordinaciju pomoći EU-BiH u Dirkeciji za evropske integracije BiH, općina Srebrenik ima realne šanse za povlačenje značajnih sredstava iz predpristupnih fondova Evropske unije, s obzirom da je iskazan aktivan interes općinskih vlasti za podnošenje aplikacija za korištenje sredstava Evropske unije. U ovisnosti od ponuđenih programa, sredstva koja se nude kreću se od 50.000 do 300.000 eura samo po osnovu bilateralnih programa prekogranične saradnje, dok su sredstva u pogledu povezivanja i bratimljenja općina znatno veća.

Pogledaj i ovo

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]

Servisne informacije za 04. septembar

VATROGASCI – U protekla 24 sata PVJ Srebrenik imala je 3 tehničke intervencije na dostavi vode za piće u MZ Tinja Gornja i MZ-Potpeć. HITNA SLUŽBA – U Službi hitne medicinske pomoći obavljena 124 pregleda, 2 pacijenta su prevezena u UKC Tuzla, ostali su vraćeni na kućno liječenje. Pored toga imali su i 3 terenske […]

Objava Servisne informacije za 04. septembar pojavila se prvi puta na Srebreni Radio.