Sportske igre mladih u Srebreniku, Travniku, Zenici i Tuzli

Radosna SIM turneja, 7. BH Telecom Sportske igre mladih je u prethodnom periodu posjetila Travnik, Zenicu, Srebrenik i Tuzlu. Mališani su u ovim gradovima pokazali da je sport zabavan način izgradnje prijateljstva koje prevazilazi sve granice i predrasude.

Uprkos visokim temperaturama, djevojčice i dječaci iz Travnika, Zenice, Srebrenika, Tuzle ali i susjednih gradova su se dobro zabavili takmičeći se u malom nogometu, odbojci, uličnoj košarci, rukometu, odbojci na pijesku, igri ‘između dvije vatre’, šahu, tenisu te stonom tenisu. Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski Komitet BiH.

Djevojčice su rušile sve stereotipe i pokazale da su odlične u sportskim disciplinama, pogotovo u odbojci. Ekipa „Victory“ iz Novog Travnika oduševljena je svojim nastupom na Plazma CUP-u, a Nejra Letić, kapiten ekipe, izjavila je da je u Travniku sigurno bilo lakše nego što će biti na finalnom takmičenju u Sarajevu: “Znamo da će konkurencija u Sarajevu biti velika, ali se ipak nadamo da ćemo pobijediti. Raduje nas činjenica da ćemo učestvovati na finalnom takmičenju, te se družiti sa drugim finalistima”.

Da granice gradova nisu i granice za sport pokazali su mališani koji su u Zenicu stigli iz čitave Bosne i Hercegovine, a neki od njih su čak i pobijedili. Gorenje CUP, takmičenje u rukometu u muškoj konkurenciji za kategorije 2006. godište i mlađi te 2002. godište i mlađi, osvojile su ekipe „Rakete“ i „Junior street boys“ obje iz Maglaja, dok su u ženskoj konkurenciji rukometno takmičenje osvojile djevojčice iz „RK Krivaja“ iz Zavidovića. Djevojčice i dječaci su se zabavili i na Toyota CUP-u, takmičenju u tenisu, a plasman na finalno takmičenje obezbijedile su Emina Čabro, Asja Salkanović, Teanej Urošević i Adnan Vojvodić.

Dječaci u Srebreniku su publici priredili sjajne nogometne utakmice u okviru Poli CUP takmičenja u nogometu za mlađu kategoriju. Ekipa „NK Mladost“ iz Tinje slavila je svoju pobjedu, te se raduje državnoj završnici. „Osvojili smo prvo mjesto u Srebreniku i radujemo se finalu u Sarajevu. Nadamo se da ćemo i tamo pobijediti pa da idemo u Split“ izjavio je Tarik Jakubović. U starijoj kategoriji u okviru Coca-Cola CUP-a nakon teške finalne utakmice sa ekipom „Donja Orahovica NK 1974“, dječaci iz tima „Sile“ osvojili su prvo mjesto, te obezbijedili plasman na veliko finale Igara u Sarajevu.

U Mejdanu su odigrane sjajne košarke utakmice, a prije samog početka utakmica, djevojčice i dječaci su se zagrijali zajedno sa Bingosima. Ekipa „Spartans“ u muškoj konkurenciji, te djevojčice iz ekipe „Dream Team“ su ostvarile svoj plasman na veliko finale.„Super smo se zabavile na Bingo CUP-u u Tuzli i na kraju uspjele ostvariti plasman na finalno takmičenje. Radujemo se posjeti Sarajevu“, izjavila je Lana Jurčenko.

Najljepša sportska priča nastavlja svoj put u Srebrenici i Bratuncu.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.