Sead Havić, fudbaler FK „Seona“ iz Seone, je najbolji sportista Srebrenika u 2017. godini

U organizaciji Sportskog saveza općine Srebrenik, a pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Nihada Omerovića, u velikoj Sali srebreničkog Doma kulture održana je tradicionalna manifestacija:  „Izbor najboljeg sportiste za 2017. godinu na području ove općine“. Odlukom stručnog žirija, za najboljeg sportistu Srebrenika za 2017. godinu proglašen je Sead Havić, fudbaler FK „Seona“ iz Seone. Njemu je priznanje i nagradu uručio izaslanik općinskog načelnika Muhamed Jašarević. Na ovoj manifestaciji proglašeni su i najbolji sportisti u više kategorija u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora. U kategoriji nogometa u svojim kategorijama najbolji su Selmedin Johić (NK Mladost), Ensar Hodžić (OFK Gradina), Eldin Mustafić (OFK Gradina), Sead Havić (FK Seona) i Asja Buljubašić (ŽOFK Gradina).

Sportisti za web 1U kategoriji dvoranskih sportova najbolji pionir je Azur Zahirović (ŠS Silver Kings), najbolji kadet je Vedad Abdulahović (OK Gradina Herceg), za najboljeg juniora proglašen je Amar Begović (KK Gradina), dok je u konkurenciji seniora najbolja Ines Jašarević (OK Gradina Herceg). U kategoriji borilačkih sporotva najbolji su Jasmina Moranjkić (KK 1. Mart), Alen Hadžić (KK 1. mart), Minela Hadžić (KK 1. mart) i Izudin Karić (KBS Orlova kandža). U kategoriji ostalih sportova za najboljeg je proglašen  Suad Sarajlić (Golubari Gradina). Posebna priznanja za razvoj sporta dobili su Miodrag Tanasilović, Mirsad Tursić, JKP „9. Septembar“, Fehima Cviko, Omer Joldić, Ziher Suljić, posthumno Fadil Delić i FK „25. Maj“. U muzičkom dijelu ove tradicionalne manifestacije učestvovali su mladi muzički talenti Vedin Mustafić i Melika Moranjkić.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.