Projekat ŠS “Silver Kings” Srebrenik “Izađimo napolje”

Škola sporta “Silver Kings” Srebrenik započela je realizaciju zanimljivog sportskog projekta pod nazivom “”Izađimo napolje”, u koji je uključen veliki broj mališana s područja ove općine. U sklopu ovog projekta, već je zapaočela besplatna ljetna škola košarke za djevojčice i dječake, a planirano je da se tokom ovog mjeseca organizira i škola plivanja i  fitnes uz muziku. Zbog ljetnih vrućina treninzi se striktno obavljaju u jutarnjim satima i isključivo na vanjskim terenima. -“U posljednje vrijeme evidentno je da djeca sve manje vremena provode vani. Skoro cjelokupno slobodno vrijeme provode u zatvorenim prostorima uz mobitele i računare, što može imati za posljedicu brojne zdravstvene probleme.

Ovim projektom želimo dati svoj doprinos  stvaranju pozitivnih navika kod najmlađe generacije. Cilj nam je da se djeca igraju i druže kroz aktivne igre koje su im itekako potrebne u ovom periodu za njihov pravilan rast i razvoj”, ističe Edis Bajrektarević, predsjednik Udruženja građana Škola sporta “Silver kings” Srebrenik. Ovo udruženje okuplja veliki broj mladih, a tri muške selekcije “Silver Kingsa” se već nekoliko godina uspješno takmiče u Ligi mladih Regionalnog košarkaškog savezaTuzla. U sklopu ovog udruženja egzistira i ženska selekcija pod nazivom “Silver Queens”.

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.