Poruka Edina Džeke mladim fudbalerima

Edin Džeko je u subotu navečer bio gost FACE TV kod Senada Hadžifejzovića!Govorio je Džeko o svojim počecima, razlozima zašto nije otišao u Chelsea, ali i o tome kako uspjeti.

– U BiH je problem mladim fudbalerima što nema tako kvalitetnih terena i stručnjaka kao u Evropi. Meni je sreća bila što sam na vrijeme otišao u Češku. Nisam tada razmišljao koliko ću zaraditi, nego samo kako ću napredovati, rekao je Dijamant.

Ipak, pohvalio je svoje trenere iz mlađih selekcija Željezničara ali i one koji su ga trenirali u U21 reprezentaciji.

– Naučili su me kako da trčim, kako da primim loptu, kako da skipam u mjestu… I kada sam imao 14 godina radio sam više od ostalih. Znao sam po nekoliko sati samo šutirati lijevom nogom, pa me zato danas pitaju jesam li dešnjak ili ljevak. To je velika prednost za jednog napadača, veli kapiten Zmajeva.

Iako je zaradio puno novca, ima sve u životu, kazao je koliko radi sada.

– U ovome momentu nikada nisam bio spremniji. Sada radim više nego ikada. Prije i poslije treninga radim u teretani na jačanju kako bi izbjegao povrede, poručio je mladim fudbalerima Edin Džeko, jedan od najboljih ili najbolji koje je BiH ikada imala.

pressing.ba

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.