Novi pehari i medalje za Silver Kingse

“Pionirska i kadetska selekcija „Silver Kings“ Srebrenik su i ove sezone ponovo donijele dva pehara u Srebrenik. Mladi košarkaši „Silver Kings“ Srebrenik su osvajanjem dva treća mjesta, u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, te osvajanjem 6.mjesta u konkurenciji juniora (sa najmlađom juniorskom ekipom u ligi) u potpunosti opravdali očekivanja sa početka sezone.

Ovim uspjesima nastavljen je uspješan niz osvajanja pehara u košarkaškoj ligi mladih TK. Naime, Kingsima je ovo 6 pehar koji donese u zadnje 4 godine koliko imaju kontinuitet nastupanja u ovom takmičenju. Prije toga su nastupali u Euroregion ligi gdje su takođe svojevremeno bili jedna od najuspješnijih ekipa u tom takmičenju a vrijedan pomena je pehar za treće mjesto pionira na Državnom prvenstvu za BiH u sezoni 2013/14.

U daljem periodu Silver Kingsi će biti oranizator međunarodnog tradicionalnog turnira “Silver Ball” 2017. godine a nakon toga će krenuti pripreme za narednu sezonu u kojoj također očekuju nova odličja.

Iz ovog udruženja napominju da sve ovo ne bi mogli ostvariti bez podrške svojih sponzora i donatora od kojih bi izdvojili Sportski savez Općine Srebrenik, Općinu Srebrenik, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, BH Telecom kao i brojne donatore i prijatelje kluba.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …