Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Uspješan debi pionira Silver Kingsa

Uspješan debi pionira Silver Kingsa

Škola košarke Silver Kings je prvi dio takmičenja u međunorodnoj košarkaškoj ligi “Euroregion” završila više nego dobro. Predpionirima je ostala još jedna zaostala utakmica u Ljuboviji (Srbija) koja se naknadno uključila u ligu. Ova perspektivna ekipa iz Srebrenika je trenutno na drugom mjestu iza KK Loznice. Seniori će svoju prvu sezonu završiti na petom mjestu u konkurenciji 10 dosta kvalitetnih ekipa je iznad očekivanja.

Pomalo u sjeni aktivne su bile  još dvije selekcije Silver Kingsa a to su pioniri i kadeti kojima se moramo zahvaliti na razumijevanju. Početak drugog dijela lige je predviđen za mart 2013 godine i ovaj period ćemo iskoristiti da što više odigramo utakmica sa ove dvije ekipe.

U srijedu su naši pioniri i kadeti igrali prijateljske utakmice u Lukavcu. Pioniri su odigrali nevjerovatno dobru utakmicu i pobijedili svoje vršnjake iz Lukavca uvjerljivim rezultatom 50-10. Kadeti Kingsa su nastupili bez Sinanovića i Jahije i u vrlo izjednačenoj utakmici izgubili 63-57.  Ove ekipe pionira i kadeta će ostati kompletne i naredne sezone u kojoj se očekuju znatno bolji rezultati.

 

Ostavi komentar