Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Silver Kings obavijesti

Silver Kings obavijesti

 

Silver Kingsi dobili poziv na košarkaški kamp Zlatibor

Datum: 10.07.2016

Danas je Škola sporta Silver Kings dobila poziv za učešće na košarkaškom kampu na Zlatiboru u organizaciji KK Crvena Zvezda Beograd.

Organizator kampa nas je obavijestio da se tu trenutno na pripremama nalazi kadetska ekipa KK Usinsk iz Rusije te da su izrazili želju da odigraju nekoliko utakmica sa nekom od ekipa iz BiH.

Nama je ovo velika čast da baš mi dobijemo poziv jer znamo da je kamp na Zlatiboru jedan od najkvalitetnijih kampova na svijetu. Odazvat ćemo se pozivu i biti prisutni na kampu dva dana i odmjeriti snage sa ekipom iz daleke Rusije.

Utakmice se igraju na sportskoj dvorani Olimp na Zlatiboru a dobili smo informaciju da će u to vrijeme u istoj dvorani trenirati i pripremati se za Olimpijadu prvakinje Evrope, ženska košarkaška reprezentacija Srbije.

 

Izađimo napolje 

Datum: 01.08.2016. godine

Obavještavamo sve članove Silver Kingsa da će u mjesecu avgustu biti organizovan projekat “Izađimo napolje”. Cilj ovog projekta je da naši članovi ali i ostali iskoriste lijepo vrijeme i ljetne dane da što više borave na vanjskim terenima.

Treninzi će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjim terminima u 9 sati.

Silver Kingsi učestvovali na prijateljskom turniru u Osijeku

Datum: 10.09.2016. godine

Danas je kadetska selekcija Silver Kingsa učestvovala na prijateljskom turniru u Osijeku u organizaciji KK Osječki Sokol.

Odigran je turnir svako sa svakim i nažalost naša ekipa je izgubila obje utakmice. KK Osječki Sokol je ostvario obje pobjede na ovom prijateljskom turniru.

 

 

Počela Liga mladih RKS Tuzla

Datum 29.10.2016.

Danas su odigrane prva utakmice Lige mladih RKS Tuzla za sezonu 2016/17. Naše ekipe su gostovale u Gračanici. Pioniri su ostvarili visoku pobjedu dok su kadeti poraženi.

Naša namlađa ženska ekipa je također gostovala u Gračanici gdje su imale također svoje takmičenje.

Naredno kolo naša ekipa igra kod kuće sa KK ABC Basket.

 

Odigrano drugo kolo Lige mladih RKS Tuzla

Datum: 06.11.2016. godine

Danas je u SRC Srebrenik ŠS Silver Kings ugostila odličnu ekipu ABC Tuzla inače prošlogodišnji osvajač titule prvaka Lige mladih RKS Tuzla u pionirskoj konkurenciji.

Kod pionira naši poletarci uspjeli su bez većih problema savladati branioce naslova. Kadeti su nakon produžetka izgubili  u neizvjesnoj utakmici. Kod juniora pobjedu su također odnijeli gosti.

Naredno kolo naše ekipe gostuju u Kalesiji kod neugodne ekipe Bosne.