Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Silver Kingsi uložili Javni protest Općinskom vijeću Srebrenik

Silver Kingsi uložili Javni protest Općinskom vijeću Srebrenik

U prošloj sezoni košarkaši Škole sporta Silver Kings su sa seniorskom ekipom u Međunarodnoj euroregion ligi osvojili drugo mjesto u konkurenciji 12 ekipa iz Srbije, BiH i Hrvatske.  target U istoj ligi drugo mjesto su osvojili pioniri. Zbog toga što je ta liga bila neoficijelna nismo mogli ući u konkurenciju za izbor općinskih priznanja i zvanični izbor Sportskog saveza Općine Srebrenik.

Ove godine smo sa našom pionirskom ekipom ostvarili historijski uspjeh sa našom pionirskom ekipom u zvaničnom prvenstvu BiH koje se igra pod okriljem KS BiH jer smo osvojili na nivou BiH treće mjesto. U Ligi mladih RKS Tuzla osvojili smo drugo mjesto sa omjerom 20 pobjeda i 2 poraza.

Uredno smo prijavili komisiji za dodjelu priznanja OV Srebrenik naše rezultate ali prema zvaničnom prijedlogu OV Srebrenik nismo prošli iako se radi o najvećem uspjehu jedne sportske ekipe iz Srebrenika. U razgovoru sa nadležnim organima došli smo do informacija da je najveća odgovornost u tom izboru Komisija za dodjelu općinskih priznanja  koju je imenovalo OV Srebrenik. Prije ovog svega nismo nikoga kontaktirali niti lobirali jer smatramo da smo mi svoje zasluge stvarili na sportskom polju.

Ovim putem pozivamo sve članove komisije koje ne poznajemo da isprave svoju odluku o dodjelu Općinskih priznanja koja nama apsolutno ništa ne znače ali ne dozvoljavamo da neko minimizira naše rezultate koje smo ostvarili.

ŠS Silver Kings Srebrenik.