Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Prvi poraz Gradine

Prvi poraz Gradine

Vratili smo se iz Zivinica gdje smo dozivjeli prvi poraz u A2 Ligi FBiH. Mislim da nikada nismo dali manje poena za 40 minuta igre, cijelih 60. Krajnji rezultat bo je 66-60 u korist domacina i da se zakljuciti da odbrana nije bila losa ali napad je bio sramotan.

Domacini su igrali vrlo grubu igru sa puno faula. Ekipa koja tako igra nece primiti puno poena iz igre ali zna se da je sankcija za to slobodna bacanja.  Dobra ekipa ima procenat suta slobodnih bacanja oko 80 %. Prosjecna ekipa pogodi 60-70 %, losa ekipa ima negdje oko 50 %.

KOSARKASI GRADINE SU OD 39 SLOBODNIH BACANJA VECERAS U ZIVINICAMA POGODILI 16 !!! STO JE UKUPNO 41 % USPJESNOSTI.

Sut za 1 poen je individualna stvar svakog kosarkasa i ko hoce da se bavi kosarkom mora pored redovnih treninga usavrsavati svoju tehniku suta individualno i svakodnevno. Nadamo se da se ovakva neozbiljnost nece ponoviti. 

Sama utakmica bila je gora od lose i sa jedne i sa druge strane. Protivnik je uglavnom igrao zonu 2-3 prilicno agresivnu koja je bila poklon za nase momke koji oni nisu znali iskoristiti. U zadnjem periodu smo postavili presing odbranu gdje smo im oteli sigurno oko 10 lopti sto iznuđenim faulima sto presijecenim dodavanjima. Na sest razlike smo tri puta imali zicere u kontri i promasili smo sve tri. Izgleda je ovaj poraz morao doci i nek nam posluzi kao opomena za narednu utakmicu u Tuzli.

Ostavi komentar