Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Nova pobjeda pionira Gradine, poraz kadeta

Nova pobjeda pionira Gradine, poraz kadeta

Danas su u Srebreniku odigrane prijateljske utakmice pionira i kadeta Gradine i Lukavca. Pioniri su nastavili sa pobjedama iako su igrali katastrofalno. Ipak ne treba im zamjeriti i pored “loseg” dana pokazali su da imaju karakter i pobijedili 24-22. Kadeti Gradine su odigrali svoju prvu utakmicu. Vecini nasih novih kadeta je ovo i prva utakmica u karijeri. Kenan Kaltak je prekomandovan u prvi tim i bez njega bit ce tesko napraviti tim ali nije neizvodljivo. Ima tu jos dosta prostora za napredak i poraz od 30-14 ne treba da obeshrabruje.

Seniori Gradine dobili poziv na tradicionalni turnir u Zivinice

KK Zivinice ce i ove godine organizovati memorijalni turnir “Bebe i Dzons”. Turnir ce se odrzati u Gradskoj dvorani Zivinice u nedjelju 18.10.2009. godine. Pored domacina KK Zivinice 78 ucestvovat ce KK Brcko DC i KK Student Tuzla.  Cetvrta pozivnica je upucena Kosarkaskom klubu “Gradina” a mi smo vec potvrdili ucesce.

Bit ce interesantno uporediti sve cetiri ekipe. Student i Brcko su kao viserangirani klubovi favoriti a znamo da i Zivinice i Gradina od ove sezone imaju visoke ambicije.

Pioniri nastavili sa pobjedama

U cetvrtak su pioniri Gradine odigrali svoju prvu utakmicu u ovoj sezoni u Brckom i nastavili sa svojim nizom pobjeda u prijateljskim mecevima. Pobijedili su KK Brcko DC 47-32.

I ovdje se desila rotacija trenera jer je dosadasnji trener Samir Arnautovic angazovan kao asistent seniorima a pionire i kadete od ove sezone vodit ce Edis Bajrektarevic.

Sponzor ove utakmice bio je DOO “DAMIRBAU” Srebrenik.

Ostavi komentar