Srebrenik.NET / Sport / Košarka / “NAMA NIKO NIŠTA NE MOŽE !!!”

“NAMA NIKO NIŠTA NE MOŽE !!!”

Sinoc je u Sportskoj dvorani u Srebreniku odigran gradski derbi izmedju košarkaša Silver Kingsa i Gradine.

U prvom meču su se sastali prvoplasirani Silver Kingsi i šestoplasirani pioniri Gradine. Iako su važili za favorite pioniri Silver Kingsa svojom igrom u vecem dijelu utakmice nisu zaslužili taj epitet. Pioniri Gradine su vodili tokom cijelog meča osim u zadnjih 10 sekundi. Ovo je Kingsima jedna od najlošijih utakmica ali ipak uz takvu igru trojkom Salkića i ulazom Mehmedovića pred sami kraj uspjeli su doći do minimalne pobjede 35-33.

Kod kadeta smo gledali sličnu ali obrnutu situaciju. Silver Kingsi su veći dio susreta vodili ali trenutno bolja i starija ekipa Gradine je na kraju izvojevala važnu pobjedu.

Treba napomenuti da je juče u Srebreniku odigrano i Kantonalno takmičenje gdje su učenici Druge OŠ Srebrenik osvojili drugo mjesto a Armin Hrštić je bio ubjedljivo najbolji igrač turnira. Isti igrač je na proteklom turniru u Bolonji bio jedan od najboljih strijelaca a vrijedna pomena je njegova igra protiv Virtusa iz Bolonje inače najbolje ekipe u Evropi i i prvaka Italije. Tom protivniku Hrštić je ubacio 26 poena i bio najefikasniji igrač utakmice.

Liga je pri kraju i znamo da pehar dolazi u Srebrenik. U narednoj sezoni očekujemo uspjeh Silver Kingsa jer nam ostaje cijela kadetska ekipa a pretpostaviti je da ćemo također imati kvalitetnu pionirsku selekciju.

pioniri kings - gradina