Srebrenik.NET / Sport / Košarka / KK „Gradina“ se pojačava za PLAY OFF

KK „Gradina“ se pojačava za PLAY OFF

Košarkaški klub „Gradina“ dobio je vrijedno pojačanje pod košem koje je bilo prijeko potrebno. Naime, Gradinu je pojačao Nermin Hujdurović doskorašnji igrač KK „Vogošća“ koji je u Premier ligi BiH imao značajnu minutažu i statistiku, za 22 minute prosječno je ubaciovao 11.3 poena i 3,6 skoka po utakmici.

Inače, Nermin je prije povratka u BiH nastupao na koledžu St. John u gradu Collegevilleu, u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji.

Nakon 4 godine porovedene na univrzitetu uslijedio je povratak u BiH, tačnije u KK „Bosna“ Sarajevo, gdje je i odradio pripreme. Ubrzo je zaradio povredu zbog koje je pauzirao 2 mjeseca pa je angažman u KK „Bosna“ propao. KK „Vogošća“ je brzo reagovala i uspjela dovesti košarkaški potkovanog igrača, jake fizičke građe (visina 205 cm i 105 kg) i dobrog odraza. Po završetku Premier lige Uprava KK „Gradine“ je stupila u kontak sa Hujdurovićem i brzo dogovorila saradnju do kraja sezone 2011/2012, odnosno do kraja Play off-a koji počinje 28.04.2012. godine.

„Mislim da smo dobili vrijedno pojačanje pod košem, budući da čitavu sezonu najviše imamo problema sa viskomi igračima. Nermin je košarkaški obrazovan igrač i pokazao se kao čovjek koji želi da pomogne KK Gradini da nastavi svoj napredak.“, riječi su predsjednika kluba Delić Mursela.

Napominjemo da je naredna utakmica A1 Lige KSBiH na rasporedu u utorak, 24.04.2012. g. u kojoj KK Gradina dočekuje ekipu KK Igman sa Ilidže. Utakmica počinje u 19:00 sati u Sportskoj dvorani Srebrenik.

Ostavi komentar