Srebrenik.NETwork

Kingsi u Ligi mladih RKS Tuzla i u Omladinskoj ligi

Tvrđava Gradina Srebrenik

😉 Donosimo odlicne vijesti sa veceras odrzanog sastanka Regionalnog kosarkaskog saveza. Skola sporta “Silver Kings” ce se u sezoni 2010/11 takmiciti na dva nivoa. Prvi je Liga mladih RKS Tuzla sa pionirima i kadetima a drugi je Omladinska liga do 19 godina. U Ligi mladih RKS Tuzla smo se do sada  takmicili i to je za nas samo nastavak. Omladinska liga je nesto novo. Po prvi put prelazi se dobna granica od 18 godina a krajnji cilj ovog takmicenja je prerastanje u seniorski regionalnu ligu koja bi za nase uslove bila odlicna. Sjajna vijest za kosarkase rođene 1992. godine.

Znamo da startamo sa prvim kolom 13.11.2010. godine, prvu utakmicu igramo ne teskom gostovanju u Tuzli kod Falkonsa. Jedina dobra stvar je sto mi u ovoj sezoni ne mozemo ni jednu utakmicu izgubiti. Svaka odigrana utakmica je za nas kao pobjeda a nadamo se da ce biti i oni rezultatskih dovoljno. Ako ih i ne bude mi se necemo sikirati jer nismo kompleksasi. Ovo je velika pobjeda srebrenicke kosarke i grada Srebrenika.

Ovim putem pozivamo sve koji mogu finansijski pomoci nasem udruzenju da nam se prikljuce. Ne sumnjamo u odziv gledalaca na nasim domacim utakmicama jer ce nam njihova podrska itekako dobro doci !!!


Poraz juniora od Falkonsa

U utorak su juniori Silver Kingsa odigrali trening utakmicu sa tuzlanskim Falkonsima. Rezultatski nismo dobro prosli. Plus dvadeset i nesto poena u korist Falkonsa govori da se sigurno radi o kandidatu broj jedan za osvajanje Lige ali nase juniore ne treba otpisati. Mogu oni puno bolje !