Srebrenik.NET / Sport / Košarka / Kingsi pred osvajanje još jednog pehara

Kingsi pred osvajanje još jednog pehara

U poslednje dvije sezone košarkaši Škole košarke Silver Kings su donijeli ukupno četiri ligaška pehara i po kontinuitetu su sigurno najuspješniji sportski kolektiv na Općini Srebrenik a možda i šire.

Ove sezone pioniri Kingsa se bore za jedno od prva tri mjesta koje će im osigurati osvajanje još jednog pehara čime bi potvrdili kontinuitet i kvalitetan rad.

U jučerašnjem derbiju protiv tuzlanskih Falkonsa pioniri Silver Kingsa su napravili još jedan korak bliže ka tom cilju. U najužoj konkurenciji za vrh nalaze se tri ekipe: Sloboda, ABC Basket i Silver Kingsi a iz prikrajka svoju šansu čekaju Bosna Kalesija, Milenijum Živinice  i tuzlanski Magic. Bit će interesantno do kraja sezone.

Kadeti Kingsa nisu uspjeli ostvariti pobjedu nad jednom od najboljih ekipa lige iako su pred sami kraj imali neriješen rezultat ali razlika u godinama koju mi sa pravom stalno potenciramo daje nam nadu da  će kadeti sa istom ekipom u narednoj sezoni biti jedan od kandidata za sami vrh tabele. Trenutno peto mjesto sa najmlađom ekipom u Ligi je odličan plasman.

Sljedeće kolo je još jedan ispit jer naši “Kraljevi” idu u goste ekipi Medžika iz Tuzle.

raifaisen pioniri 1