Gradina u derbiju bolja od Radničkog, Sloga deklasirala Bosnu Edituj

U subotu je odigrano pet susreta 9. kola Druge lige FBiH Sjever, a u dva derbija kola slavili su domaćini.

Derbi bivših prvoligaša između Gradine i Radničkog završeno je rezultatom 1-0 u korist srebreničkih plavih, a strijelac gola bio je Šabić nakon asistencije Mustafića u 42. minuti. Gradina je propustila i još dvije stopostotne prilike preko Muratovića i Mustafića, koji se nisu najbolje snašli oči u oči sa golmanom, dok su gosti iz Lukavca zadnjih 15-tak minuta pravili pritisak i pokušavali doći do izjednačenja, međutim nisu mogli stvoriti neku ozbiljniju priliku.

Na stadionu Ada u Tojšićima odigran je i derbi Sloge i Bosne iz Kalesije, a domaći su deklasirali goste za ubjedljivih 4-1. Za Slogu su pogađali dva puta Fejzić i Kadić, a utješni pogodak za Bosnu djelo je Mujkića.

U ostalim susretima Ingram je uspio slaviti veliku pobjedu u Miričini (2-3), Dizdaruša i Seona su podijelili bodove (1-1), a Mramor ja na domaćem terenu bio siguran protiv Prokosovića sa 2-1.

prvaliga.ba

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.