Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Zvijezda – Gradina 1:1

Zvijezda – Gradina 1:1

Po snijegu prekrivenom terenu, danas je u Obudovcu odigrana kontrolna utakmica između NK Zvijezda Gradačac i OFK Gradina Srebrenik, a rezultat na kraju utakmice je glasio 1:1. I pored teških uslova za igru moglo se vidjeti po 4-5 izrađenih akcija na svakoj strani, mada je, opet naglašavam, zbog snijega i mokrog terena igra poprimala i obilježja grubosti i nesportskih poteza.

Kada se sve uzme u obzir, zalaganja i želje za dokazivanjem nije nedostajalo kod većine igrača kojima je danas data prilika da igraju, a igrali sljedeći igrači: Kovačević, Husić, Bogdanović, Jakovljević, Jahić, Delić, Savić, Milanović, Diatta, Adam Andre i Pandža, a u igru su još ušli Fočić (46′ – Pandža), Džafić Ahmed (82′ – Milanović) i Aljukić (85′ – Jahić).

Gradina je bolje otvorila utakmicu i stekao se dojam da su više željeli da se dokazuju, tako da su u prvom poluvremenu imali par dobrih prilika. Prva dobra prilika za Gradinu bila je već u 12. minuti poslije dobro izrađene akcije koja je rezultirala kornerom. U 20. minuti izvanrednom intervencijom Kovačević je spasio svoj gol nakon dobrog udarca glavom sa 7-8 metara nekog od igrača Gradine. I u 28. minuti Kovačević je morao da interveniše nakon dobrog šuta iz slobodnog udarca igrača Gradine.

Odmah nakon toga slijedi odličan prodor Diatte po lijevoj strani i ubacivanje u šesnaesterac, gdje se odlično snašao Milanović i rutinerski plasirao loptu u gol za vođstvo našeg Kluba od 1:0. To je, otprilike, bilo sve što bi se moglo istaći iz prvog dijela.

U drugo poluvrijeme Zvijezda je ušla puno bolje, pa je već u 46. minuti priliku za gol imao brazilac Andre Adam, da bi par minuta poslije Jakovljević skrivio jedanaesterac nakon akcije Gradine koja nije ništa obećavala, a gol za izjednačenje postigao je kapiten Gradine, mada je odlični Kovačević procijenio stranu i malo je nedostajalo da ponovo “skine” penal. U nastavku su naši zaprijetili odličnim prodorima, uglavnom po desnoj strani, i to Milanović u 51. minuti, te odlični Diatta u 57., 75. i 77. minuti. Gradina zaprijetila u 85. minuti ali je golman Kovačević i taj udarac odbranio. U 89. minuti priliku da se proslavi imao je novajlija Foćić kada je odbijenu loptu sa ivice šesnaesterca šutirao direktno u dobro postavljenog golmana Zukića.

To bi bilo to za ovu današnju fudbalsku predstavu od obje ekipe, s tim što se ne mogu oteti dojmu da se u ovih 90. minuta ipak puno toga moglo vidjeti, a ponajviše zalaganja i htijenja za dokazivanjem na veoma teškom terenu za igru.

(nkzvijezda.ba)

Ostavi komentar