Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Sušić: Protiv Francuza ne smije biti srljanja

Sušić: Protiv Francuza ne smije biti srljanja

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić priznao nam je nakon meča s Luksemburgom da odavno razmišlja o susretu s Francuzima na Koševu iako to nije želio javno reći.

Nastavak agonije

– Htio sam da fokusiram igrače samo na Luksemburg i da ne dozvolim razmišljanje o Francuskoj. No, sa saradnicima odavno razgovaram o toj utakmici – rekao je Sušić.

Nakon poraza Francuza od Bjelorusije, Sušić se informirao o zbivanjima u taboru “Trikolora” preko interneta čitajući tamošnje novine.

– Kod njih se nastavlja agonija. Sve im ide nizbrdo.

Poslije Bjelorusije, Francuska je ostala bez Loaka Remija (Loic Remy), Luija Sahe (Louis) i Gijoma Oroa (Guillaume Hoarau).

– Loren Blan (Laurent Blanc) ima veliki izbor igrača pa je u takvoj situaciji teško pogoditi koga će staviti u tim. Odbrana se, vjerovatno, neće mijenjati. Vjerujem da će na desnoj strani od početka biti Matju Valbuena (Mathiu).

Kao drugog špica, pretpostavljam da će ubaciti Kevina Gameira. Riječ je o mladom, brzom i eksplozivnom igraču. Ispred njega će igrati oporavljeni Karim Benzema – smatra Pape.

Sušić nije uspio pogledati cijeli snimak susreta Francuske i Bjelorusije nego sažetak u trajanju od 25 minuta.

– Vidjelo se da prvi put igraju skupa. No, to su provjereni i kvalitetni igrači. Sigurno im je bilo opterećenje to što poslije kraha na Svjetskom prvenstvu igraju prvi put u Francuskoj. Očigledno je da psihološki nisu jaki.

Novo lice

O našem sastavu, selektor intenzivno razmišlja. Većinu stvari je posložio, ali kaže da se neće izjasniti do utorka.

– Znam otprilike kako ću i šta ću. Postoji još jedna dilema, koju ću otkloniti na dan utakmice. U pripremi meča s Francuskom najvažnije mi je bilo da se igrači odmore i osvježe od Luksemburga – govori Sušić.

Ta dilema je poznata od petka navečer. Da li ubaciti još jednog defanzivca u vezni red?

– To je to. Možda ubacim neko novo lice, a možda promijenim raspored ekipe koja je počela meč u Luksemburgu. Moguće je da jednog špica prebacim na krilo ili dodam kao petog u vezni red – otkrio nam je Sušić.

Ne smijemo im ostaviti prostor

Pape kaže kako protiv Francuza ne smije biti srljanja. Prema njegovim riječima, i bod je dobar.

– U startu imamo dobar rezultat, ali mi smo ekipa koja ne može i ne zna igrati defanzivno. Mi želimo igrati, stvarati šanse, a u takvom odnosu snaga, protivniku dopuštamo da priđe našem golu. Ne znam da li bi bilo dobro stisnuti ih od početka i ostaviti im prostor za kontre. Valbuena i Maluda (Malouda) na krilima svašta bi nam mogli napraviti – razmišlja Sušić.

Koševo će biti puno

Kako nam je rekao generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković, za meč s Francuzima vlada veliki interes. Prema njegovim riječima, nema sumnje da će stadion biti rasprodat.

– U prodaju smo pustili 28.000 ulaznica. Do nedjelje je prodata polovina od toga. Sjeverna tribina je rasprodata, kao i skoro cijela istočna. Interes je veliki i lako je moguće da u ponedjeljak sve ulaznice budu prodate – rekao je Baković.

[www.avaz.ba]

Ostavi komentar