Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Smajlović: Neka se Velež vadi na drugom mjestu

Smajlović: Neka se Velež vadi na drugom mjestu

U Srebreniku su prežalili poraz od Sarajeva na Koševu te se u potpunosti okrenuli duelu u subotu, kada će u Gradačcu ugostiti Veleža. Na današnjoj press-konferenciji trener Samir Adanalić se ipak kratko osvrnuo na dešavanja sa stadiona Asima Ferhatovića-Haseta.

– Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo dosta dobro parirali Sarajevu, imali prednost od 1:0, stvarali probleme domaćinu, posebno dok smo u igri imali Džafića. Mislim da smo njegovim izlaskom mnogo izgubili jer smo od tada bili dosta manje opasni. U nastavku smo se stihijski povukli i potpuno naivno primili i prvi i drugi gol, kada protivnički igrač između naših stopera neometan pogađa mrežu, prisjeća nas Adanalić na susret sa Sarajevom.

Kapiten Damir Smajlović bio je asistent kod pogotka Džafića iz 12.minute a istu priliku namjestio je Džafiću već u 2.minuti susreta, ali ona je otišla u nepovrat. Ipak, Smajlović je već u mislima na duel s Mostarcima.

– Velež je kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima niz dobrih pojedinaca. Oni su kiksali sad kod kuće protiv Rudara i vjerovatno će pokušati da se iskupe. Međutim, ja im poručujem da se “vade” na nekom drugom mjestu jer nama je pobjeda od velike važnosti. Praktično, svaka naredna kod kuće nam je kvalifikacijska. S obzirom da još nismo osjetili slast pobjede, ovo je prilika da se pomjerim ka sredini tabele, kaže Smajlović.

S druge strane i Adanalić je optimista, premda žali što na raspolaganju neće imati Džafića, strijelca pogodaka protiv Olimpica i Sarajeva, a koji je nekada nosio dres “rođenih”.

– Uigravamo ekipu kao da neće biti Džafića jer teško je očekivati da će biti spreman i za Trebinje. Međutim, vraća nam se Tosunović koji je počeo raditi i to je ohrabrenje. U ovome duelu jednostavno moramo imati više odgovornosti i biti skoncentrisani svih 90 minuta kako nam se ne bi ponavljale greške iz prethodnih mečeva. Pozivam sve naše navijače da nas podrže u ovome duelu kako bi došli do vrlo vrijedne pobjede, ističe Adanalić.

Na pressici se pojavio i Ibro Ibrić, direktor Gradine protiv kojeg je Komitet za normalizaciju pokrenuo disciplinski postupak zbog davanja izjava o suđenju na mečevima sa Goškom i Olimpicom.

(OFKGradina.ba)

Ostavi komentar