Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Slovenija vs. Bosna i Hercegovina

Slovenija vs. Bosna i Hercegovina

Bit će ovo prava provjera naših vrijednost, tvrdi selektor Blažević…

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević nedjelju je prozvao crnim danom. Jučer je, naime, ostao bez još trojice igrača za prijateljsku utakmicu sa Slovenijom 19. novembra s početkom u 20.15 sati u Mariboru.

Nervozni selektor

– Jako sam nervozan, iznenada imam mnogo problema. Radeljić se u subotu povrijedio na utakmici protiv Karlsruea. Otišle su mu prepone i ne može doći. Ista je situacija i sa Vladavićem, koji je odranije povrijeđen. Zato će priliku dobiti Zec, koji je sličan igrač.

Rahimiću sam, pak, dozvolio da ovog puta izostane. Ima problema s klubom. On je momak na mjestu i nema razloga da mu ne izađem ususret – rekao je Blažević.

Tako je Ćiro ostao na 19 igrača, s tim da skoro sigurno neće igrati ni kapiten Emir Spahić i golman Kenan Hasagić, a krajnje je neizvjestan naknadno pozvani Velibor Vasilić. On je jedan od četvorice igrača iz Premijer lige.

Bez obzira na otkaze i kakav god sastav da bude istrčao na stadion “Ljudski vrt”, Blažević od svih očekuje jedno.

– Da zapnu i pokažu da mogu računati na njih. Želim isti duh i pristup kao u Španiji i Turskoj te protiv Estonije i Ermenije. Neću ništa drugo. Igrači moraju biti svjesni da je ova utakmica veoma važna. Bit će ovo prava provjera naših vrijednosti – tvrdi Blažević.

Dva treninga

Selektor je u Mariboru planirao dva treninga, prvi danas na stadionu na kojem će biti odigrana utakmica, a drugi u utorak na terenu u blizini hotela “Habakuk”, u kojem se danas do 13 sati očekuje dolazak svih pozvanih igrača.

– Slovenci su nas zamolili da ne treniramo noć uoči utakmice kako bi se teren sačuvao što više i to smo prihvatili. Nećemo se mnogo uigravati. Ustvari, najviše ćemo raditi na odbrani, koju ću nekako morati skrpiti sada kada nema ni Radeljića – govori Ćiro.

Prema informacijama iz Slovenije, za utakmicu vlada veliko interesiranje. “Ljudski vrt” bi mogao biti popunjen do posljednjeg mjesta. Očekuje se da će našu selekciju bodriti više od 1.000 navijača.

Pola reprezentacije Bosanci

Blažević izuzetno cijeni slovensku reprezentaciju, koja je dobro počela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i ima sedam bodova iz četiri meča, isto koliko i prvoplasirana Poljska.

– Imaju sjajnog trenera (Matjaž Kek, op. a.) i odličnu ekipu. Pola im reprezentacije čine Bosanci. U usponu su i, kao takvi, mogu pobijediti svakoga. Otvorili su sebi vrata za Svjetsko prvenstvo – hvali Blažević protivnika.

Ostavi komentar