Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Sarajevo gostuje u Srebrenik: Spremamo se za ovu utakmicu kao da je derbi

Sarajevo gostuje u Srebrenik: Spremamo se za ovu utakmicu kao da je derbi

Nogometaši Sarajeva će u 18. kolu BHT Premijer lige gostovati Gradini u Srebreniku, a u bordo taboru razmišljaju isključivo o osvajanju tri boda.
Gradina je bez osvojenog boda u posljednjih 12 susreta, ali će prvi put ove sezone igrati na svom stadionu u Srebreniku.
“Imali smo jedan zaista dugi niz negativnih rezultat i ovo je po meni najbolja prilika da taj niz prekinemo i dođemo do tri boda. Spremamo se za ovu utakmicu kao da je derbi. Pratili smo Gradinu, oni gube, ali njihov pristup nas upozorava. Mislim da posjedujemo kvalitetu i da ćemo doći do tri boda”, rekao je Dragan Jović, trener Sarajeva, dodavši:
 
“Džakmić neće sigurno igrati, a nema ni Radovca koji je otišao na pripreme Zenita. Jedina dilema je ko će zamijeniti Džakmića u veznom redu – da li Osmanagić ili Suljić, ali ostali dio tima se neće mijenjti”.

“Gdje god idemo, ekipe se posebno pripremaju za nas. Gradina prvu domaću utakmicu igra u Srebreniku i bilo mi je simpatično kada su dali prvi gol protiv Olimpica. Ispali su praktično iz Premijer lige. Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica, po vjerovatno izuzetno teškom terenu i bučnom publikom, ali i mi ćemo imati podršku naših navijača”, dodaje Jović, koji ističe da se ne zamara igrama i rezultatima Željezničara: “Pratim cijelu Premijer ligu i to je obim mog posla, ali najviše energije trošim na svoj tim. U ovom trenutku praktično sve zavisi od nas.

Pobjedi se, naravno, nada i Alen Melunović, koji je ove zime na Koševo stigao iz Teplica.

“Moja neka očekivanja su da uđemo u utakmicu kao što smo ušli u prethodne dvije. Dovoljno smo motivisani, imamo zajednički cilj, a ako uđemo u utakmicu kako želimo, mislim da ćemo se vratiti u Sarajevo sa tri boda. Pošto sam čuo da navijači dolaze u velikom broju, zahvalio bih im se ovom prilikom i nadam se da će nas voditi do pobjede.”
Na današnjoj konferenciji za novinare produžena je saradnja Vakufske banke i FK Sarajevo na narednih 12 mjeseci. Ugovor su svečano potpisali direktor Sarajeva Dino Selimović i Edis Kusturica, potpredsjednik UO FK Sarajevo.
“Potpisivanje ugovora je jedan logičan nastavak sportske saradnje, koja će trajati još dvije godine. Prepoznali smo da je Sarajevo institucija sa kojom treba sarađivati i održavati dobre odnose. TO je klub sa svijetlom tradicijom, koji je iznjedrio mnoge dobre igrače, koji konstatno igra u evropskim takmičenjima. Naravno, očekujemo da obje institucije napreduju u budućnosti. Vakufska banka je na neki način motivirana da dio svojih sredstava vrati društvu, građanim… Ovo je samo jedan dio aktivnosti Vakufske banke. Sarajevo je eminentan nogometni klub. Ponosni smo što taj klub u omladinskoj školi ima 500 članova i mislim da u to treba investirati. Pozivam i druge kompanije da budu sponzor FK Sarajevo i da pomažu tj klub”, rekao je Edis Kusturica, potpredsjednik UO FK Sarajevo.
“Želim da se zahvalim gospodinu Amiru Rizvanoviću i Edisu Kusturici na velikoj pomoći u protekle tri godine, kada je teško dobiti bilo kakvu pomoć i kada se klub borio s popravkom imidža u javnost. Rukovodeći članovi Vakufske banke bili su protekle dvije godine članovi Uprave kluba, a Kusturica je i danas”, rekao je direktor Sarajeva Dino Selimović.
(sportsport.ba)

Ostavi komentar