Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Sadiković: Da ne vjerujem u opstanak ne bi dolazio

Sadiković: Da ne vjerujem u opstanak ne bi dolazio

Denis Sadiković danas je predstavljen novinarima na pressici koja je održana u klupskim prostorijama Gradine i to u društvu svojih saradnika Nedžada Bajrovića i Mersudina Džafića. Sadiković je odmah na startu kazao kako je optimista i da vjeruje kako ovoj ekipi nije mjesto na dnu.

D.Sadikovic

– Da ne vjerujem u opstanak ne bi ni dolazio. Gledao sam ekipu protiv Olimpica i Sarajeva tako da smatram kako ovdje ima kvaliteta ali da nešto nedostaje. Šta je to vidjet ćemo u narednim danima kada bolje upoznam ekipu i u razgovoru sa svojim saradnicima. Dolazi nam pauza koja će dobro doći da se još bolje upoznamo i zbližimo kako bi nastavak prvenstva dočekali što spremniji, kaže Sadiković.

Međutim, pred Plavima i novim trenerom je prvi izazov već za dva dana kada će Gradina gostovati u Trebinju kod Leotara.

– Trebinje je teško gostovanje ali idemo već sada da tamo nešto napravimo. Već u ovoj utakmici želim da vidim želju, borbenost, disciplinu…jednostavno taj iskorak koji nam treba, a to je prva pobjeda.

Što se tiče same ekipe Sadiković je poprilično dobro poznaje a neke od njih je već i trenirao.

– Ekipa mi nije nepoznanica a pred nama su još i dva treninga gdje ću ih pobliže upoznati. Vrlo je bitno da se vrate psihološki nakon serije slabijih rezultata, ali još ništa nije gotovo, ima još 26 utakmica.

Novinare je zanimala i golmanska rokada Zuki-Pirić, a trener zadužen za vratare Džafić je kratko pojasnio.

– Nakon prve tri utakmice mi u Stručnom štabu smo došli do zaključka da je golman Zukić mogao bolje reagovati kod golova. Pirić je zadnju sedmicu pred Velež djelovao svježije, raspoloženije i zato je dobio šansu. Ko će braniti u Trebinju, vidjet ćemo, kaže Džafić.

Na ovome susretu pravo nastupa nema Emir Alić, dok će njegovo mjesto u zadnjoj liniji zauzeti novopristigli Nenad Novaković koji je stigao iz velenjskog Rudara.

Ostavi komentar