Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Pobjeda ne smije doći u pitanje

Pobjeda ne smije doći u pitanje

Nakon skoro dva sata ugodnog leta avionom grčke kompanije “Astra”, koji je unajmio “Centrotrans”, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je jučer oko podne u suncem obasjani Luksemburg.

Večeras će u ovom vojvodstvu naš državni tim početi put ka Evropskom prvenstvu, koje će 2012. godine biti održano u Poljskoj i Ukrajini.

Selektor Safet Sušić poveo je na put 19 igrača. Neizvjesnost vlada oko nastupa Mensura Mujdže, koji do zaključenja ovog izdanja nije dobio FIFA-inu dozvolu da igra za BiH. Zbog toga je Pape u Luksemburg poveo Ognjena Vranješa.

Potrebniji za Francuze

– Pripremam se kao da će Mujdža igrati, ali nažalost, na to ne mogu utjecati. Kao alternative, tu su Sanel Jahić i Adnan Mravac – rekao je Sušić.

Selektor ima i dilemu u vezi s Elvirom Rahimićem. Iskusnog defanzivca u veznom redu selektor je planirao koristiti i protiv Luksemburga i Francuske, ali…

– Rahimić ne igra mnogo u CSKA pa ne znam ima li snage i svježine za obje utakmice. Smatram da nam je mnogo potrebniji protiv Francuske i moguće je da ću ga osloboditi susreta s Luksemburgom.

I Zvjezdan Misimović brine selektora. Tačnije, zabrinjavaju ga tri dana u kojima je dojučerašnji veznjak Volfsburga završavao transfer za Galatasaraj i nije trenirao.

– Ne kaže se uzalud da trebaju tri dana treninga kako bi se nadoknadio jedan. Zato ću Misimovića koristiti dozirano. Ne smijem ga preforsirati i izgubiti za Francusku.

Potpuna ofanziva

Pape planira potpunu ofanzivu protiv Luksemburga. Odavno je najavio da želi da meč što prije završi. U ranom vodstvu vidi rješenje eventualnih briga.

– Što prije trebamo završiti posao. Od početka se trebamo nametnuti kao gazde i brzo postići gol, a onda učvrstiti vodstvo. Ne smijemo dozvoliti sebi da nam Luksemburg napravi problem.

Trebamo sigurnu i laganu pobjedu uoči susreta s Francuskom u Sarajevu. To sam posebno prenio igračima i očekujem maksimalnu ozbiljnost u igri – govori Sušić.

Promjena hotela

Sekretar stručnog štaba reprezentacije Elmir Pilav došao je u srijedu u Luksemburg i nakon nekoliko sati morao mijenjati hotel u kojem će biti smještena reprezentacija. Naime, u blizini “Novotela” nalazi se veliko gradilište koje stvara ogromnu buku.

Tako su naši nogometaši spavali u hotelu “Sofitel”, gdje su imali neophodni mir i koncentraciju uoči prvog meča u kvalifikacijama.

[www.avaz.ba]

Ostavi komentar