Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Novi skandal potresa FIFA-u: Do menadžerske licence za 2000 eura

Novi skandal potresa FIFA-u: Do menadžerske licence za 2000 eura

Njemački Kicker tvrdi da se ispit za dobivanje menadžerske licence Međunarodne nogometne federacije može kupiti za 2000 eura.

Ugledni njemački sportski magazin, inače nesklon senzacionalističkim i predimenzioniranim tekstovima, ima krunski dokaz za ekskluzivu koju je objavio u broju od ponedjeljka.

Tečaj za licenciranoga FIFA-ina nogometnog menadžera pohađao je jedan novinar iz redakcije. Istom se prije polaganja ispita javio posrednik i ponudio da mu za 2000 eura može omogućiti prolazak ispita bez stresa: dostavom točnih rješenja na pitanja iz ispita putem SMS-poruke uoči samog polaganja!
Novinaru je posrednik garantovao tačan odgovor na svako od 15 pitanja koje postavlja FIFA. Ne i na dodatnih pet pitanja koje u ispit dodaje nacionalni nogometni savez.
S većinom tačno riješenih pitanja u Njemačkoj su polaznici tečaja tako mogli proći na ispitu već na posljednjem polaganju, krajem prošlog mjeseca.
Kicker piše da je prostor za manipulaciju ogroman, s obzirom na to da FIFA istodobno s pitanjima za ispit šalje i odgovore. FIFA inzistira da nacionalni savezi ispit provedu istodobno. Tako su prošlog mjeseca ispit polagali novopečeni menadžeri iz 70 država diljem svijeta.
U Njemačkoj je samo ove godine ispit uspješno položilo 312 ljudi. Diljem svijeta, prema posljednjim FIFA-inim podacima, postoje 5683 ovlaštena menadžera.
Izvor: www.sportin.ba

Ostavi komentar