Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Gavran odstupio,Bajrović novi šef

Gavran odstupio,Bajrović novi šef

Nakon Samira Adanalića, Denisa Sadikovića i Boris Gavran je odstupio s klupe Gradine odmah nakon poraza u Travniku, pa je za novog šefa Stručnog štaba imenovan Nedžad Bajrović, koji je u dosadašnjem periodu asistirao sva trojici trenera, koji su dali ostavke. Danas je na press-konferenciji pred novinare izašao Bajrović zajedno sa direkorom Ibrićem, koji je kazao:

– Mi se još uvijek nismo predali, bez obzira što smo u teškom položaju i što se nalazimo na zadnjem mjestu. Mislim da će nam utakmica protiv Borca biti ključna u borbi za hvatanjem priključka, kazao je Bajrović.

Press GradineBajrovic 25.09.

Ibrić je kazao da će zajedno sa Bajrovićem u Stručnom štabu raditi Samir Adanalić te trener juniora Nermin Džafić, kao i trener specijalista Mersudin Džafić.

– Nakon svih ovih dešavanja sa trenerima, Izvršni odbor je odlučio da se nešto pokuša uraditi sa sopstvenim trenerskim snagama, pa je odlučeno da Bajroviću u ovim teškim vremenima pomognu Adanalić i Bajrović, koji su pristali na to, kazao je Ibrić.

Naredna dva meča protiv Borca i Zvijezde su ključna, gdje će Gradina pokušati osvojiti bodove, kako bi dohvatila priključak za ekipama koje se također bore za opstanak.

– Kolega Adanalić je skautirao Borca, ali mi ćemo se koncentrisati na našu igru, da što prije zabijemo gol jer samo nam pobjeda odgovara. Međutim, naravno da ćemo obratiti pažnju i na one stvari gdje je Borac opasan ali i tamo gdje je ranjiv, kaže Bajrović koji je u dosadašnjoj karijeri vodio Omladinca te mlađe selekcije Gradine kao i žensku ekipu.

Što se tiče sastava koji će istrčati u Orašju, Bajrović je najavio promjene u ekipi, a s obzirom da na raspolaganju ima sve igrače, očekuje se ofazivna igra koja bi trebala donijeti prvu ovosezonsku pobjedu “plavih”.

Ostavi komentar